Keď už skórovať nedokážu ani z penalty...

2018-08-26 17:55:18

V priebehu piatich dní prvoligoví futbalisti Michaloviec prehrali dva zápasy, v ktorých mohli jednoznačne zabodovať naplno. Avšak v utorok doma so Žilinou a aj naposledy v sobotu v Zlatých Moravciach totálne vyhoreli v koncovke. Na štadióne FC ViOn utrpeli Zemplínčania ďalšiu nešťastnú porážku 0:2 a vôbec prvýkrát v najvyššej súťaži pri Žitave vyšli bodovo naprázdno.

Plno tutoviek

Hráči MFK Zemplín predviedli v Zlatých Moravciach najlepší výkon na súperovom trávniku v aktuálnej sezóne, ale znovu schádzali z ihriska so sklonenými hlavami. Čo z toho, že v druhom polčase hrali na jednu bránu, boli o triedu lepším tímom a loptu domácim takmer ani nepožičali, keď nedokázali premeniť ani tie najvyloženejšie šance? „Ťažko sa mi tento duel hodnotí,“ povzdychol si michalovský lodivod Anton Šoltis. „V prvom dejstve nám súper dal gól zo situácie, ktorá nebola ani gólovou šancou... My sme naopak nepremenili dve čisté príležitosti. Po zmene strán to už bol festival našich zahodených šancí. Nepamätám si, kedy naposledy sme si vonku vypracovali toľko tutoviek. Náš výkon po prestávke bol excelentný, boli sme dominantní na lopte, súper sa dostal na našu polovicu až v úplnom závere, keď sme už riskovali. Po hernej stránke nemám chlapcom čo vyčítať, ale bez gólov vyhrať nemôžeme.“

Nedali ani penaltu

Drvivý tlak mužstva od Laborca mohol vyústiť do zaslúženého vyrovnania štvrťhodinu pred koncom, kedy po faule Karola Karlíka na Sadama Sulleya nariadil rozhodca Martin Dohál pokutový kop. Najprv si loptu zobral sám faulovaný, ale napokon penaltu zahral Peter Kavka, ktorého pokus brankár Martin Krnáč vyrazil. „Ja už ani neviem, čo mám na to povedať. Potrebujeme už góly a úspechy v súperovej sieti, lebo body nám utekajú. Chýba nám to najpodstatnejšie, aby naše snaženie bolo odmenené. Musíme niečo zmeniť. Oddnes sa začneme pripravovať na nesmierne dôležitý zápas s Podbrezovou, ktorý už bezpodmienečne musíme zvládnuť a pripísať si do tabuľky tri body. Už si nemôžeme dovoliť žiadne zaváhanie, potrebujeme sa odlepiť z dna tabuľky. Ja verím, že už v sobotu to zlomíme a začneme strieľať góly,“ dodal Šoltis.

Zdroj: korzar.sk Foto: Jozef Bedej