Náš najbližší súper pricestuje s novým trénerom

2015-09-08 12:00:00

Na senickej lavičke v utorok skončil Eduard Pagáč, ktorého nahradil Juraj Sabol naposledy pôsobiaci v Liptovskom Mikuláši.

V slovenskom fortunaligovom klube FK Senica prišlo v utorok k zmenám v realizačnom tíme, novým trénerom mužstva sa stal Juraj Sabol. Na poste hlavného kormidelníka tímu zo Záhoria skončil Eduard Pagáč, ktorý viedol tím od mája tohto roka. Tridsaťjedenročný Sabol bol doteraz lodivodom druholigového klubu MFK Tatran Liptovský Mikuláš, spolu s ním prichádza do Senice aj nový český asistent 37-ročný Michal Ščasný, syn známeho trénera Zdeňka Ščasného. 

"Zmluva je postavená na rok s možnosťou využitia ďalšej opcie. Juraj Sabol je ambiciózny tréner, ktorý dostal dôveru nás i majiteľa klubu. Edovi Pagáčovi ďakujeme za odvedenú prácu a novému trénerovi želáme všetko dobré v jeho práci," cituje oficiálna internetová stránka senického klubu slová športového riaditeľa FK Senica Dušana Vrťa, ktorý tiež pribudol do realizačného A-tímu. "Spolu s novým trénerom budú mať rovnocenné postavenie, no Juraj Sabol bude zodpovedný za vedenie A-tímu, tréningový proces, bude určovať zostavu i koučovať mužstvo z lavičky. Z dôvodu absentujúcej najvyššej trénerskej licencie u Juraja Sabola však bude oficiálnym trénerom Dušan Vrťo," dopĺňa informácia na klubovom webe. 

Juraj Sabol doteraz viedol Tatran Liptovský Mikuláš, ktorý v uplynulej sezóne 2014/2015 zaznamenal najväčší úspech seniorského klubu - skončil na 4. mieste v II. lige. "Ostatných sedem mesiacov som bol pri A-tíme. FK Senica je mojou prvou skúsenosťou s ligovým futbalom. Na prácu sa však veľmi teším a som za ňu veľmi vďačný," skonštatoval nový kormidelník FK Senica Juraj Sabol, ktorý má už za sebou prvý tréning s mužstvom. "Kabína je mladá, dynamická a sú v nej zároveň aj skúsení futbalisti, o ktorých sa vedia mladí chlapci oprieť. Som rád, že môžeme začať pracovať. Do prvej reprezentačnej prestávky príde ešte k niekoľkým zmenám najmä v tréningovom procese, potom budú ďalšie zmeny," dodal Juraj Sabol. 

Asistent doterajšieho trénera Eduarda Pagáča Jozef Dojčan smeruje k senickej "devätnástke". Jej doterajší kouč Peter Jakuš nahradil Lukáša Kaplana v mužstve FK Senica do 16 rokov. Futbalisti Senice figurujú po 7. kole najvyššej slovenskej súťaže na 8. mieste so šiestimi bodmi (bilancia: 1 - 3 - 3, skóre 6:13), len dva body pred posledným 12. tímom klasifikácie MFK Zemplín Michalovce. "Záhoráci" sa jediný raz tešili z víťazstva - 1. augusta doma proti nováčikovi zo Skalice (2:1) v rámci 3. kola. Nasledovali dve domáce remízy (Spartak Trnava 0:0, Slovan Bratislava /1:1/) a dve vysoké prehry 1:4: v Žiline proti MŠK a naposledy 29. augusta doma v 7. kole Fortuna ligy s úradujúcim majstrom AS Trenčín. 

Zdroj: SITA