Konečne sme sa dočkali prvého víťazstva

2018-09-01 20:36:03

Konečne! Toto slovíčko bolo najčastejšie počuť na michalovskom futbalovom štadióne po sobotňajšom stretnutí 7. kola Fortuna ligy, v ktorom hráči MFK Zemplín zdolali nepríjemnú Podbrezovú 2:0, a zaknihovali tak prvú výhru v tomto ročníku najvyššej súťaže. Góly do siete "železiarov" strieľali Peter Kolesár a Martin Regáli.

Pri Laborci sa hral veľmi dobrý futbal a lepší vstup do zápasu si domáci ani nemohli želať. V 5. minúte strelou k vzdialenejšej žrdi prekonal hosťujúceho brankára Kuciaka Peter Kolesár a bolo 1:0. Podbrezová odpovedala o štyri minúty neskôr Bartošovou hlavičkou, ktorá išla tesne nad. Zakrátko po Vaščákovom centri zakončil Kurminowski vedľa ľavej žrde a v 17. minúte s Turíkovou strelou nemal problémy Kuciak. Hostia boli v ďalšom priebehu úvodného dejstva hry nebezpeční, mali loptu častejšie na kopačkách, ale Zemplínčania ich do šancí nepúšťali. Práve naopak, domáci mohli zveľadiť svoje vedenie, avšak so strelami Kurminowského a Žofčáka si poradil pozorný Kuciak. A tak sa išlo do kabín za stavu 1:0 pre "šoltisovcov".

Po zmene strán sa hral vyrovnaný futbal, raz mali mierne navrch domáci, potom zase chvíľku hostia. Už v 48. minúte pohrozil strelou nad bránu Breznaník a presne po naplnení hodiny hry Regáli po individuálnej akcii pálil z hranice šestnástky tiež nad. V 70. minúte mali hostia najväčšiu príležitosť na vyrovnanie, ale najprv sa nepresadil vo veľkej šanci Wiezik a po ňom ani Leško. Krátko na to mohol hostí potrestať opäť Peter Kolesár, ale jeho krásnu strelu vyškriabal spod brvna Kuciak. V 75. minúte sa Michalovčania predsa len dočkali upokojujúceho gólu, keď Kurminowského strelu Kuciak iba vyrazil a Regáli loptu dorazil do siete - 2:0. Vzápätí mohlo byť v domácom tábore ešte veselšie, ale Kurminowského strelu z otočky zneškodnil výborný gólman hostí. V záverečných minútach sa už nič podstatné neudialo, a tak všetky tri body zostali na Zemplíne.

MFK Zemplín Michalovce - FK Železiarne Podbrezová 2:0 (1:0)

Góly: 5. P. Kolesár, 75. M. Regáli

ŽK: 44. Kavka, 62. P. Kolesár - 65. Podstavek

Rozhodovali: Chmura - Vorel, Štrbo; 1423 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Kavka, Carrillo, M. Vojtko - Turík - B. Vaščák (60. A. Diarra), I. Žofčák, Harutyunyan (46. M. Regáli), P. Kolesár - Kurminowski (83. Sulley)

FK ŽELEZIARNE: M. Kuciak - Magda, Podstavek, M. Bartoš, Matúš Turňa – M. Baran (64. Njire), Edge – D. Leško, Mikuš (68. M. Viazanko), Breznanik – Wiezik

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Konečne sa nám podarilo streliť góly a som za to veľmi rád. Možností sme mali dostatok, mohli sme toho premeniť aj viac, ale som rád aj za dva góly. Pred druhým polčasom sme hráčov upozorňovali, aby nerobili veľa faulov. Ja osobne som stŕpol pri šanci hosťujúceho Wiezika, no dobre to dopadlo. Bol to ťažký zápas aj pre psychiku a som o to radšej, že sme ho zvládli."

Marek Fabuľa, tréner FK Železiarne Podbrezová: "Videli sme veľmi dobrý futbal. Oba tímy ukázali, že futbal vedia hrať a že liga je vyrovnaná. Rozhodujú v nej detaily a dnes v nich boli lepší domáci hráči. Využili náš lajdácky vstup do zápasu a to rozhodlo. Až po štvrťhodine hry sme sa zbavili akéhosi herného kŕču. Paradoxne sme dnes odohrali asi najlepší zápas vonku, ale bez bodového zisku. Domáci dnes boli efektívni, ďalšie šance nevyužili. Myslím si, že vyhrali zaslúžene a blahoželám im k víťazstvu. Za naše mužstvo som rád, že išlo na dno svojich síl a potvrdilo, že má svoju silu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 5. septembra o 16.30 hod.: Námestovo - Michalovce (3. kolo SC)

Sobota 15. septembra o 19.00 hod.: Sereď - Michalovce (8. kolo FL, hrá sa v Nitre)

Sobota 22. septembra o 18.00 hod.: Nitra - Michalovce (9. kolo FL)

Foto: Róbert Andrejov