Víťazný pokrik zaznel po troch mesiacoch

2018-09-03 15:17:07

Futbalisti MFK Zemplín Michaloviec sa dočkali! Na svoje konto si pripísali premiérové víťazstvo v aktuálnom prvoligovom ročníku, keď na vlastnom trávniku zdolali v dobrej forme hrajúcu Podbrezovú 2:0. Z trojbodového zisku sa východniari vo Fortuna lige tešili po dlhých 112 dňoch a zaujímavé je, že posledné víťazstvo takisto dosiahli s Podbrezovou (v predposlednom kole minulej sezóny). A prvýkrát odvtedy obstáli s čistým kontom a dali v zápase viac než jeden gól.

Gól z prvej šance

Týždeň čo týždeň si Michalovčania hovorili, že už musia vyhrať, ale body im utekali pomedzi prsty. Zakaždým doplatili na nepremieňanie šancí, ale v sobotu sa karta konečne obrátila. V dôležitom stretnutí poslal z prvého útoku mužstvo do vedenia Peter Kolesár. A keď štvrťhodinu pred koncom pridal poisťujúci druhý gól Martin Regáli, bolo jasné, že v domácej šatni bude po dlhej dobe znieť víťazný pokrik. „Chválabohu sme tentoraz z prvej šance neinkasovali, ale skórovali. Všetkým nám spadol veľký kameň zo srdca. V predošlých zápasoch sme hrali dobre, no nebodovali sme. Dopredu nás hnali aj diváci a veľmi nám pomohli. My sme sa im za to odvďačili víťazstvom. Myslím si, že videli veľmi dobrý zápas, aj Podbrezová hrala solídne. Teraz môžeme trošku oddýchnuť, potrénovať a pokračovať v poctivej robote,“ zhlboka si vydýchol brankár MFK Zemplín Matúš Kira, ktorý prvýkrát v sezóne neinkasoval gól. „Ďakujem všetkým chlapcom za pomoc, určite nám táto nula pomôže do ďalších zápasov.“

Znížili odstup

Zverenci trénera Antona Šoltisa premiérovo v tomto ročníku vybehli na domáci súboj v bielych dresoch a nie tradičných žlto-modrých. A okamžite im to prinieslo úspech. Zmenili dresy úmyselne? „Ja to poviem za seba. Nie som poverčivý, takže nemyslím si, že to bolo v dresoch. Verím Bohu a nie v povery. Myslím si, že sme mali vyhrať a preto sme aj vyhrali,“ odvetil Kira. Zemplínčania napriek výhre zostali na poslednom mieste tabuľky, pretože z prvého triumfu sa tešili aj Nitrania. Avšak aspoň znížili bodový odstup na súperov pred nimi. „Toto víťazstvo pre nás znamená pokoj, ktorý sa dostaví do šatne. Určite bude aj väčšia pohoda. Som presvedčený, že sa od toho odrazíme a v tabuľke pôjdeme nahor,“ dodal 23-ročný gólman. V našej najvyššej súťaži teraz nasleduje reprezentačná prestávka, ktorú si MFK Zemplín vyplní stredajším pohárovým zápasom na pôde treťoligového Námestova.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov