S odretými ušami ďalej v pohári

2018-09-05 17:57:00

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce v stredu podvečer splnili v Námestove úlohu favorita a postúpili do 4. kola pohárovej súťaže Slovnaft Cup. Na víťazstvo sa však poriadne nadreli, pretože ho dosiahli až po penaltovom rozstrele. V riadnom hracom čase sa súboj na trávniku účastníka tretej ligy Stred skončil bezgólovou remízou, na strely zo značky pokutového kopu triumfovali žlto-modrí 5:4.

Stretnutie na Orave mal jasne pod kontrolou prvoligista, ktorý pricestoval v oklieštenej zostave, pretože niektorí hráči dostali voľno, iných trápili zranenia či mali reprezentačné povinnosti. Od začiatku hostia zatlačili domácich a už po dvadsiatej minúty mohli vyhrávať minimálne o dva góly. Svoje šance však nepremenili a nestalo sa tak ani po zmene strán. Od 82. minúty Michalovčania dohrávali bez vylúčeného Danyla Beskorovainyiho, ktorý sa vyfauloval v priebehu necelých troch minút, ale aj v oslabení mali veľkú prevahu. Diváci napokon videli penaltovú drámu, v ktorej "šoltisovcov" podržal brankár Tomáš Dráb, keď zneškodnil dva pokutové kopy Námestova. Keďže treťoligista zlyhal z bieleho bodu ešte raz a za hostí sa presadili až piati hráči (postupne Matúš Begala, Peter Kavka, Sadam Sulley, Jozef-Šimon Turík a Martin Kolesár, svoje pokusy nepremenili iba Martin Regáli a Brian Iloski), ďalej ide favorit.

Tréner Anton Šoltis: "Hralo sa na jednu bránu, čo sme aj očakávali. Znovu sa budem opakovať, veľká škoda nevyužitých šancí. Chlapci sa musia naučiť, že zápasy sa rozhodujú v šestnástkach a dnes sme mali päť čistých šancí na skórovanie. Viac ich ani nebolo, lebo súper bránil v hlbokom bloku a ťažko sa presadzovalo cez jeho prehustenú defenzívu. Zápas sme mohli rozhodnúť už do polhodiny, keby sme viedli aspoň o dva góly, súper by nemohol nič povedať. S postupom je spokojnosť, s premieňaním šancí nie. Chválabohu sme penalty zvládli a postúpili."

MŠK Námestovo - MFK Zemplín Michalovce 0:0, na strely zo značky PK 4:5

do 4. kola SC postúpil MFK Zemplín

Penaltový rozstrel: M. Regáli - nedal - 0:0, J. Siman - dal - 1:0, M. Begala - dal - 1:1, P. Jagnešák - nedal - 1:1, Kavka - dal - 1:2, R. Jagnešák - nedal - 1:2, Iloski - nedal - 1:2, Žákovič - dal - 2:2, Sulley - dal - 2:3, Jaššo - dal - 3:3, Turík - dal - 3:4, Mar. Čiernik - dal - 4:4, M. Kolesár - dal - 4:5, Lešňovský - nedal - 4:5

ŽK: 34. Branický, 44. Jaššo, 56. Kubica - 56. Iloski, 80. Beskorovainyi, 90+. Sulley

ČK: 82. Beskorovainyi (Michalovce)

Rozhodovali: Jurenka - Chládek, Vitko; 700 divákov

MŠK: Lešňovský - Mich. Čiernik, Jaššo, Habiňák, Buckulčík - Mar. Čiernik, J. Siman - Kubica (64. Snovák), Kurtulík (75. R. Jagnešák), Branický (81. P. Jagnešák) - Mar. Žákovič

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb - Rota, Kavka, Beskorovainyi, M. Kolesár - Grič - A. Diarra (79. M. Begala), Iloski, P. Kolesár (72. Turík), M. Regáli - Kurminowski (58. Sulley)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 15. septembra o 19.00 hod.: Sereď - Michalovce (8. kolo, hrá sa v Nitre)

Sobota 22. septembra o 18.00 hod.: Nitra - Michalovce (9. kolo)

Sobota 29. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (10. kolo)

  Foto: facebook MŠK Námestovo