Získali sme dve posily do defenzívy

2018-09-06 19:21:12

V kádri prvoligového MFK Zemplín Michalovce došlo počas tohto týždňa k ďalšiemu pohybu. Po tom, čo mužstvo opustil defenzívny stredopoliar Martin Bednár, ktorý prestúpil do Dunajskej Stredy, do košiara trénera Antona Šoltisa dvaja hráči aj pribudli.

Zemplínčania, ktorí po Seredi a Zlatých Moravciach v doterajšom priebehu Fortuna ligy inkasovali tretí najvyšší počet gólov (spoločne s Trenčínom a Senicou trinásť), vystužili defenzívne rady Denisom Petrom z Lazia Rím a Poliakom Tomaszom Nawotkom (na titulnej fotke vpravo) z Legie Varšava.

Denis Petro (nar. 18. júna 1999, výška 185 cm) je fanúšikom MFK Zemplín známy, pretože jeho posledným pôsobiskom pred odchodom do talianskeho Lazia Rím pred troma rokmi boli práve Michalovce. Mládežnícky reprezentant sa síce narodil v Michalovciach, ale trvalé bydlisko má v Bardejove a je aj odchovancom tamojšieho futbalu. Talentovaný ľavý obranca pri Laborci pôsobil v sezóne 2014/15, ale iba v dorasteneckých kategóriách. So žlto-modrými sa dohodol na dvojročnej zmluve.

Pre Tomasza Nawatku (nar. 14. februára 1997, výška 178 cm) bude pôsobenia v metropole Zemplína prvou zahraničnou štáciou. Rodák z mesta Olsztyn futbalovo vyrastal v tímoch Sokol Ostroda a Concordia Elblag. Vo veku 17 rokov odišiel do Legie Varšava, ktorého hráčom je doteraz. V uplynulej sezóne strávil mládežnícky reprezentant Poľska na hosťovaní v klube Zaglebie Sosnowiec, s ktorým sa tešil z postupu do Ekstraklasy. Do MFK Zemplín prichádza tento pravý obranca na hosťovanie do konca tohto kalendárneho roka.

Foto: Marcin Tchórz