Obe mužstvá nastúpia s impulzom

2018-09-15 08:11:23

Iba tretí zápas v histórii odohrajú medzi sebou futbalisti Michaloviec a Serede. V sobotu sa však premiérovo stretnú na najvyššej úrovni, pretože predošlé dva duely, v ktorých zakaždým uspeli Zemplínčania (vonku 1:0, doma 4:1), sa pred vyše troma rokmi uskutočnili ešte v druhej lige.

Mužstvo od Laborca pocestuje na pôdu svojho súpera, avšak nie na seredský štadión, ktorý nespĺňa podmienky pre Fortuna ligu, ale do Nitry, kde nováčik hráva domáce stretnutia. Bude to zaujímavá konfrontácia – Sereďania ešte nezabodovali „doma“ v Nitre, Michalovčania pre zmenu na súperovom trávniku.

Kvituje hru súpera

Mužstvo poháňané nováčikovským elánom vstúpilo do premiérovej sezóny medzi elitou výborne a po štyroch kolách malo na svojom konte sedem bodov. Následne však v ďalších troch nezískalo ani jeden, navyše pred reprezentačnou prestávkou utŕžilo v Dunajskej Strede debakel 0:5, a tak sa vedenie klubu rozhodlo urobiť trénerskú zmenu. Michala Gašparíka na lavičke ŠKF iClinic vystriedal Karel Stromšík.

„Sereďania sa v úvode ročníka prezentovali slušnou a organizovanou hrou aj solídnymi výsledkami. Páčilo sa mi na nich aj to, že chceli hrať futbal. Nezatiahli sa iba pred vlastnú šestnástku a neodkopávali lopty. Uvidíme, čo prinesie trénerská zmena,“ skonštatoval Anton Šoltis, lodivod MFK Zemplín.

Košický rodák si láme hlavu nad tým, či nový kormidelník obmení zostavu alebo bude dôverovať tým hráčom, čo hrali doteraz. „To je pre nás taká neznáma. Takisto som zvedavý, či zmení aj herný systém mužstva. Verím, že sa s týmto vysporiadame a nevrátime sa z Nitry naprázdno. Určite sa tam dá bodovať a poviem otvorene, ideme tam vyhrať.“

Zlepšená nálada v kabíne

Na rozdiel od nováčika žlto-modrí pred „repre“ pauzou zabodovali naplno, keď doma porazili Podbrezovú a do tabuľky si pripísali veľmi dôležité prvé víťazstvo.

„Tento triumf bol nesmierne potrebný pre impulz a chlapcov. Dodalo im viac sebavedomia a zlepšila sa nálada v kabíne. Máme ťažký žreb pred sebou, preto bude dôležité proti Seredi zabodovať, aby chlapci potvrdili body z domáceho trávnika. Bude to ťažký zápas, hráči súpera budú mať novú motiváciu a impulz,“ zdôraznil Šoltis.

MFK Zemplín síce pred pár dňami opustil Martin Bednár, ktorý prestúpil do Dunajskej Stredy, ale jeho káder sa rozrástol, lebo doň pribudli krajní obrancovia Tomasz Nawotka a Denis Petro. Odbijú si premiéru v sobotu?

„Obaja sú s nami krátko, takže ešte sa rozhodneme, či ich nominujeme na zápas. Potrebujú sa zžiť s mužstvom. Petro navyše musí dohnať fyzické resty, lebo dva mesiace netrénoval. Nawotka je na tom po tejto stránke dobre,“ uviedol 42-ročný kouč.

Až na Stanislava Danka a Gerarda Bieszczada, ktorí však už pomaly začínajú trénovať, sú všetci hráči zdravotne v poriadku. Koleno počas týždňa pobolievalo Petra Kavku, ale na zápas by mal byť pripravený.

Zdroj: denník Korzár Foto: Róbert Andrejov