S nováčikom sme stratili tesné vedenie

2018-09-15 20:01:56

Veľmi nešťastne dopadol pre michalovských futbalistov súboj 8. kola Fortuna ligy na nitrianskom štadióne s nováčikom súťaže Sereďou. Pod Zoborom žlto-modrí viedli po premenenej penalte kapitána Igora Žofčáka 1:0, ale napokon sa museli zmieriť s prehrou 1:2, keď rozhodujúci gól inkasovali v poslednej minúte.

Už v 2. minúte mali Sereďania dobrú príležitosť na otvorenie skóre, ale Ventúra z priameho kopu z nebezpečnej vzdialenosti namieril tesne vedľa. Michalovčania kontrovali strelou Vaščáka z 20 metrov, ktorá išla nad bránu. Domáci znovu pohrozili v 11. minúte Ulrichom, avšak jeho pokus k bližšej žrdi vyrazil Kira na roh. O dve minúty našiel Žofčáka dlhým pasom v domácej šestnástke nabiehajúceho Vaščáka, ktorého brankár Nwolokor zastavil nedovolene a michalovský kapitán z bieleho bodu poslal žlto-modrých do vedenia - 0:1. V ďalších minútach hostia kontrolovali vývoj stretnutia, ale v 21. minúte mohli inkasovať. Po rohu Pankaričana opečiatkoval hlavou žrď Hučko. S blížiacim sa koncom úvodného dejstva nováčik hrozil čoraz viac a v 37. minúte po rýchlej kontre nebezpečne strieľal vedľa brány Morong.

Domácim vyšiel vstup do druhého polčasu a už v 48. minúte po Susovom centri peknou strelou pod brvno vyrovnal Gatarič - 1:1. V ďalšom priebehu sa hra odvíjala väčšinou medzi šestnástkami a tímy sa k zakončeniu takmer nedostávali. Až po hodine hry po centri Vojtka veľmi nepresne hlavičkoval striedajúci Sulley. V 79. minúte mohli Zemplínčania druhýkrát gólovo udrieť, avšak Carrillo zblízka hlavou trestuhodne minul prázdnu seredskú bránu. To už hrali "šoltisovci" desať minút v presile o jedného hráča, keďže po druhej žltej karte bol vylúčený Morong. Snažili sa viac tlačiť do ofenzívy, ale do vyloženej šance sa už nedostali. Domáci pohrozili v 82. minúte Ulrichom, ktorý sa rútil sám na Kiru, avšak svoj únik zakončil veľmi zle. V poslednej minúte riadneho hracieho času prišiel pre hostí šok - Gatarič sa dostal do úniku, zvládol aj súboj s Kavkom a takmer z bránkovej čiary prepasíroval loptu za Kiru - 2:1...

ŠKF iClinic Sereď - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (0:1)

Góly: 48. a 89. Gatarič - 13. I. Žofčák (11 m)

ŽK: 13. Nwolokor, 62. Morong - 34. I. Žofčák, 64. A. Diarra

ČK: 72. Morong (Sereď)

Rozhodovali: Očenáš - Pozor, Žákech; 308 divákov

ŠKF ICLINIC: Nwolokor - Sus, Djiby Ba, Ľ. Michalík, T. Hučko (28. Mečiar) - Ventúra, Adekuoroye - Ulrich (82. Subotič), Pankaričan (76. Richnák), Morong - Gatarič

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Kavka, Carrillo, M. Vojtko - Turík - B. Vaščák (60. A. Diarra), I. Žofčák, P. Kolesár (75. Harutyunyan), M. Regáli - Kurminowski (60. Sulley)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 22. septembra o 18.00 hod.: Nitra - Michalovce (9. kolo)

Sobota 29. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (10. kolo)

Sobota 6. októbra o 17.00 hod.: Trenčín - Michalovce (11. kolo, hrá sa v Myjave)

 

Foto: Miroslav Slávik