Bod im uletel v úplnom závere zápasu

2018-09-17 11:39:02

Chudobnému aj z hrnca vykypí. Toto známe slovenské príslovie jednoznačne „pasuje“ na michalovských futbalistov, ktorí prišli o cenný bod so Sereďou v úplnom závere stretnutia, a to dokonca v čase, keď hrali v presile o jedného hráča. Na zrekonštruovanom nitrianskom štadióne, kde hráva nováčik svoje domáce súboje, prehrali hráči od Laborca najtesnejším rozdielom 1:2. Naďalej tak uzatvárajú prvoligový pelotón, na predposlednú Senicu strácajú dva body.

Nováčik robil problémy

Pritom žlto-modrí do zápasu nevstúpili zle, dokonca sa v 14. minúte vďaka gólu kapitána Igora Žofčáka z pokutového kopu ujali vedenia, ktoré si postrážili až do konca prvého polčasu. Avšak po nástupe z kabín oň veľmi rýchlo prišli. „Aj keď sme otvorili skóre, náš herný prejav nebol taký, ako si predstavujeme. Nepodali sme optimálny výkon, súper nás predčil v aktivite aj agresivite. Hoci hral jednoduchý a priamočiary futbal, mali sme s tým problémy. Cez polčas sme nabádali chlapcov, aby zvýšili pohyb a agresivitu v osobných súbojoch, ale prišiel rýchly vyrovnávajúci gól. Potom sme sa snažili niečo vpredu vyprodukovať, ale neboli sme takí aktívni a živí, ako by bolo treba,“ zhodnotil výkon svojho kolektívu lodivod MFK Zemplín Anton Šoltis.

Presilovku vôbec nezvládli

Za nerozhodného stavu sa dvadsať minút pred koncom Michalovčanom naskytla výborná príležitosť strhnúť vedenie na svoju stranu po vylúčení domáceho Adama Moronga, ktorý sa vyfauloval v priebehu desaťminútovky. Síce sa začali viac tlačiť do ofenzívy, ale ich jalový tlak im gólové ovocie nepriniesol. Práve naopak, udrelo na opačnej strane. „Túto fázu zápasu sme vôbec nezvládli. Mali sme hru viac rozťahovať do šírky, kde by vznikli voľné priestory. Súper nás však do ničoho nepustil a v samom závere nám po odkopnutej lopte dokonca strelil druhý gól. Ten koniec sme rozhodne mali uhrať ináč. Keby sa k nám priklonilo šťastie pri Carrillovej šanci v 79. minúte, tak by sme boli spokojnejší. Podľa mňa to bol remízový zápas, obe mužstvá si vypracovali po dve čisté šance. Sme sklamaní, pretože minimálne bod sme mohli získať, aj keď náš výkon nebol optimálny,“ zakončil Šoltis.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Miroslav Slávik