Triumf nad Trenčínom po góloch legionárov

2018-10-06 18:05:00

Veľmi cenné víťazstvo dosiahli michalovskí futbalisti v sobotňajšom stretnutí 11. kola Fortuna ligy na myjavskom štadióne. Zemplínčania tam triumfovali nad "domácim" Trenčínom po góloch Španiela José Carrilla Mancillu a Ghančana Sadama Sulleya najtesnejším rozdielom 2:1. Vďaka týmto bodom, vôbec prvým na súperovom ihrisku v tejto sezóne, sa po dlhšom čase odpútali z poslednej priečky tabuľky!

V prvom dejstve sa na Kopaniciach hral medzišestnástkový futbal, ktorý priniesol len málo vzruchu pred oboma bránami. Michalovčania začali nebojácne, v úvodných desiatich minútach boli mierne aktívnejší a už v 13. sekunde vystrelil z 25 metrov Kolesár, ale brankár Hrdlička bol pripravený. Potom už prevzali iniciatívu Trenčania, ktorí prvýkrát pohrozili v 8. minúte. Z pravej strany odcentroval Šulek a loptu do brány zblízka nedotlačili Bukrai ani Mance. Na opačnej strane v plnom behu tvrdo vypálil Vojtko a Hrdlička až na dvakrát musel skrotiť loptu. Ďalšie minúty veľa futbalovej krásy nepriniesli, domáci sa dvakrát dostali do nebezpečných situácií, avšak zakaždým bol odpískaný ofsajd. V 40. minúte po rohu Iloského strieľal z otočky Grič a Hrdlička musel loptu vytlačiť spod brvna. O pár desiatok sekúnd neskôr po nedôraznom michalovskom odkope pálil tesne spoza šestnástky Zubairu, no Kira bol namieste.

Aj po zmene strán držali viac loptu na svojich kopačkách Trenčania, avšak po necelých desiatich minútach prišiel gólový úder hostí. Po Kolesárovom rohu prekonal Hrdličku na zadnej žrdi zakončujúci Carrillo - 0:1. Hráči AS museli ešte viac myslieť na ofenzívu a rýchlo sa im podarilo vyrovnať. V 63. minúte využil Gričove zaváhanie Čatakovič, ktorý strelou k bližšej žrdi prestrelil Kiru - 1:1. Bleskurýchlo mohol vrátiť žlto-modrým vedenie Sulley, ktorého pokus však trenčiansky gólman vyrazil na roh. V 71. minúte z priameho kopu tesne vedľa strieľal Čatakovič a o tri minúty po ďalšej štandardke skončila hlavička striedajúceho Paura na pravej tyčke. A tak vzápätí platilo staré známe "nedáš-dostaneš", pretože v 75. minúte odcentroval z pravej strany Grič a Sulley pohotovým zakončením zo šiestich metrov nedal Hrdličkovi šancu - 1:2. V záverečných minútach Michalovce umnou hrou nepustili domácich do veľkého tlaku, tí okrem strely Corrynu, ktorú vytlačil na roh Kira, nemali žiadne gólové šance, preto si "šoltisovci" z Myjavy odviezli všetky tri body.

https://www.youtube.com/watch?v=W4afsLDUULw

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:0)

Góly: 63. Čatakovič - 54. Carrillo, 75. Sulley

ŽK: 47. M. Šulek - 48. Carrillo, 59. P. Kolesár, 90+. Sulley

Rozhodovali: Kráľovič - Tomčík, Borsányi; 317 divákov

AS: L. Hrdlička – M. Šulek, Kleščík, Mašovič, Julien – El Mahdioui – Bukari (82. Corryn), Zubairu (78. Ubbink), Čatakovič, Sleegers – Mance (60. Paur)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Grič, Carrillo, Beskorovainyi - Rota, Turík, Iloski (90+. M. Regáli), P. Kolesár (90+. M. Kolesár), M. Vojtko - B. Vaščák (85. Kurminowski), Sulley

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 10. októbra o 15.30 hod.: Šimonovany-Partizánske - Michalovce (4. kolo SC)

Sobota 20. októbra o 17.00 hod.: Žilina - Michalovce (12. kolo FL)

Sobota 27. októbra o 17.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (13. kolo FL)

Foto: Róbert Fritz