V modelovanom zápase hetrik Dominika Kuncu

2015-09-04 12:00:00

Ani ten však "oranžovým" nepomohol k lepšiemu výsledku, "modrým" podľahli rozdielom dvoch gólov 3:5.

V piatok dopoludnia odohrali hráči A-mužstva MFK Zemplín Michalovce na hlavnom ihrisku modelovaný zápas. Keďže počas najbližšieho víkendu je vo Fortuna lige reprezentačná prestávka a Zemplínčanom sa nepodarilo vybaviť žiadny prípravný súboj (v hre boli previerky s Užhorodom či Veľkým Horešom), tréner František Šturma aspoň takto mohol vidieť v zápasovej akcii svojich zverencov. A predovšetkým nové tváre, ktorých dokopy nastúpilo päť - brankár Marián Kelemen, gruzínsky stopér Akaki Khubutia, španielsky ľavý obranca Eric Barroso Sánchez, alžírsky ofenzívny stredopoliar Bourenane Faouzi a chorvátsky útočník Andrej Kerič.

Stretnutie na rozmočenom trávniku sa hralo 2 x 35 minút a rozhodcovskú píšťalku si zobral na starosť tréner brankárov Martin Raška. Kvôli menším zraneniam nenastúpila trojica Samuel Garcia Bayón, Marcos Calero Perez a Martin Regáli, chýbal aj Matúš Kira, ktorý má reprezentačné povinnosti. Do dresu sa tak musel obliecť aj asistent trénera Adrián Devečka. Skóre súboja otvoril Turík, ktorý zoči-voči Kelemenovi nezaváhal a ďalšie dva góly "modrých" pridal po milimetrových prihrávkach Devečku Hamuľak, ktorý upravil už na 3:0. Ešte do prestávky sa podarilo znížiť Kuncovi a ten istý hráč po zmene strán zblízka skorigoval už iba na rozdiel jediného gólu. Potom sa parádnou strelou do vinkla presadil netradičný strelec Gallo, za "oranžových" odpovedal strelecky disponovaný Kunca a opäť to bolo iba o gól. Gólovú bodku za zápasom dal v úplnom závere Kerič, ktorý sa ukazoval vo veľmi dobrom svetle, a stanovil tak výsledok duelu na 5:3 pre "modrých".

Modrí - Oranžoví 5:3 (3:1)

Góly: M. Hamuľak 2, Turík, Michal Gallo, Kerič - D. Kunca 3

MODRÍ: P. Macej - Michal Gallo, Podhorin, Caballero, Šimčák - M. Koscelník, T. Sedlák, Turík, A. Devečka - M. Hamuľak, Kerič

ORANŽOVÍ: Kelemen - L. Tóth, Khubutia, Morlacchi, Barroso - D. Kunca, Grič, S. Danko, Mensah - Montero, Faouzi

Michalovskí futbalisti dostali po zápase voľno a do trénigového procesu sa znovu vrátia v pondelok 7. septembra, kedy sa už začnú pripravovať na domáci ligový súboj so Senicou, ktorý sa odohrá 12. septembra o 19. hodine.