Jednoznačný postup cez Šimonovany

2018-10-10 19:12:00

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce v stredu popoludní splnili úlohu jasného favorita a bez problémov si vybojovali postup do ďalšej fázy Slovnaft Cupu, keď v súboji 4. kola tejto pohárovej súťaže zdolali celok z mestskej časti Partizánskeho ŠK Slovan Šimonovany na jeho trávniku hladko 4:0. Okrem postupu cez štvrtoligistu potešil aj návrat trojice dlhodobých maródov do zostavy žlto-modrých, konkrétne brankára Gerarda Dariusza Bieszczada i stredopoliarov Stanislava Danka a Romana Begalu. Meno súpera v 5. kole pohára sa Zemplínčania dozvedia už vo štvrtok 11. októbra predpoludním, kedy je naplánovaný žreb Slovnaft Cupu.

Prvoligista od Laborca od začiatku držal opraty zápasu vo svojich rukách, oduševnene bojujúci domáci sa mu však snažili čo najviac sťažiť cestu za postupom a v prvom dejstve hry mali aj zopár streleckých pokusov, ktoré však v Bieszczadovej sieti neskončili. Vyše tisícka divákov na úvodný gól duelu čakala do 26. minúty, kedy sa po Rotovej spätnej prihrávke presadil Danko - 0:1. Navrátilec po zranení mal prsty aj v druhom góle, po jeho kolmej prihrávke za obranu v 52. minúte prekonal brankára Kopeckého Regáli - 0:2. S chuťou hrajúci Danko o päť minút neskôr podobne prihrával na gól aj Francúzovi Diarrovi, ktorý zvýšil už na rozdiel triedy. Gólovú bodku za slušným stretnutím dal krátko pred koncom po strele spoza šestnástky striedajúci Iloski - 0:4.

Tréner Anton Šoltis: "V Šimonovanoch nás privítalo príjemné prostredie aj ľudia, ktorí nás tiež dobre pohostili. Sme radi, že sa nám podarilo splniť cieľ, s ktorým sme tam išli, a to postúpiť do ďalšieho kola. Čo sa týka zápasu, ten bol podľa očakávania jasne v našej réžii. Prvý polčas síce nebol z našej strany taký, aký by mal byť, málo sme sa tlačili do zakončenia. Po zmene strán sa však už chlapci rozbehli a premenili šance, ktoré si vypracovali. Musím pochváliť aj domácich, ktorí nehrali žiadny zákerný futbal, ale podali sympatický výkon na hranici svojich možností."

ŠK Slovan Šimonovany-Partizánske - MFK Zemplín Michalovce 0:4 (0:1)

do 5. kola SC postupuje MFK Zemplín

Góly: 26. S. Danko, 52. M. Regáli, 57. A. Diarra, 85. Iloski

ŽK: 81. T. Laurinec (Šimonovany)

Rozhodovali: Marsal - Čajka, Zemko; 1200 divákov

ŠK SLOVAN: Kopecký - R. Halás, J. Jánošík, Mir. Oršula, M. Vida (83. Šudík) - Rybnický (67. T. Laurinec) - Hlatký, Rybanský, Sobota, Chrenko - Rolinec (61. Bartošek)

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Rota, M. Kolesár, Carrillo (56. R. Begala), Nawotka - Grič - A. Diarra, S. Danko (73. Iloski), P. Kolesár (63. M. Begala), M. Regáli - Kurminowski

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 20. októbra o 17.00 hod.: Žilina - Michalovce (12. kolo FL)

Sobota 27. októbra o 17.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (13. kolo FL)

Sobota 3. novembra o 17.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (14. kolo FL)

 

Foto: Róbert Andrejov