Kavka si už v tomto roku do lopty nekopne

2018-10-26 11:53:48

Prvoligový MFK Zemplín Michalovce prišiel do konca jesennej časti o jednu zo svojich opôr. Pred týždňom v pondelok sa v nemocnici v Šaci podrobil operácii ľavého kolena defenzívny pilier východniarov Peter Kavka.

Hneď začal s rehabilitáciou

Nekompromisný stopér sa na ihrisku poslednýkrát objavil 22. septembra v zápase na nitrianskej pôde, kde odohral iba prvý polčas. Do toho druhého ho už „štrajkujúce“ koleno nepustilo. „Pobolievalo ma už dlhšie, ale až časom to dospelo do takého štádia, že som s tým nedokázal fungovať. Tak som absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou, ktorá odhalila, že mám poškodenú chrupavku v kolene. Doktor mi povedal, že je to úrazové zranenie, ktoré som si musel privodiť v nejakom súboji,“ prezradil Peter Kavka dôvody, pre ktoré musel ísť pod skalpel. Podľa jeho slov operačný zákrok prebehol bez problémov. „Spočíval v tom, že mi poškodené miesto museli vybrať a nahradili ho zdravým, ktoré zobrali tiež z môjho kolena, len z nezáťažovej časti.“ S rehabilitáciou začal hneď deň po operácii. „Mám cviky, ktoré už teraz môžem vykonávať. V priebehu nasledujúcich dní začnem navštevovať aj rehabilitačné centrum,“ pokračoval 27-ročný obranca.

Až po novom roku

Po takýchto zákrokoch sa odhaduje niekoľkomesačná pauza. Kedy očakáva Kavka návrat do tréningového procesu? „Pripravený by som mal byt akurát na začiatok zimnej prípravy, teda krátko po novom roku,“ skonštatovala opora MFK Zemplín, pre ktorú to nebude najdlhší oddych od futbalu v kariére. „Pred niekoľkými rokmi som už mal jedno vážnejšie zranenie, pri ktorom som vynechal až osem mesiacov. Bolo to tiež koleno, ale na druhej nohe. Avšak zvládol som to výborne a už ani nepociťujem, že tam bol nejaký zákrok.“ Odchovanec košického futbalu sa ihneď od svojho príchodu do Michaloviec začiatkom roka 2017 zaradil medzi najlepších hráčov a za rok a pol vynechal iba štyri ligové stretnutia. Aj jeho zásluhou malo mužstvo v uplynulej sezóne štvrtú najlepšiu defenzívu v prvej lige. „Nebolo to prijemné, keď som zistil, že sa musím podrobiť zákroku. Mal som dovtedy skoro plnú minutáž, odrazu sa však situácia zmenila a ja budem musieť niekoľko týždňov stáť. Vo futbalovom živote to tak však býva a mne nezostáva nič iné, ako sa s tým len vysporiadať, zabojovať a vrátiť sa v čo najlepšom stave,“ nestrácal optimizmus Kavka, ktorému v zime v Michalovciach vyprší kontrakt.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov