Počas zápasu pôjde kamarátstvo bokom

2018-10-27 12:15:49

Po štyroch dňoch sa na michalovskom futbalovom štadióne odohrá ďalšie súťažné stretnutie. Tentoraz však už nie pohárové, ale ligové. Po Lipanoch k Laborcu tentoraz zavíta súper iného rangu – Dunajská Streda. Zemplínčania budú mať v sobotu od 17. hodine dočinenia s ambicióznym mužstvom, ktoré z druhej priečky tabuľky dýcha na krk vedúcemu Slovanu Bratislava (stráca na neho tri body). Diváci sa môžu tešiť na súboj celkov, ktoré ťahajú sériu bez prehry a v poslednom období predvádzajú kvalitný futbal.

Chcú okradnúť aj DAC

MFK Zemplín však narazí na protivníka, s ktorým sa mu nedarí. Ostatných päť vzájomných súbojov s ním prehral, keď naposledy ho zdolal ešte v auguste 2016. Zverencom trénera Antona Šoltisa sa ale aktuálne darí „kradnúť“ body favoritom – remizovali s Ružomberkom a Žilinou, vyhrali s Trenčínom. Sú odhodlaní prekvapiť aj ďalšieho silného súpera? „Určite sme, my do každého stretnutia ideme s úmyslom získať nejaké body. Ani tento zápas nebude výnimka, na Dunajskú Stredu sme sa zodpovedne pripravovali a v sobotu večer o siedmej budeme vedieť, či sme sa pripravili dobre,“ povedal na úvod debaty brankár Michaloviec Matúš Kira. Hráči FC DAC 1904 v utorok nečakane vypadli zo Slovnaft Cupu, keď prekvapujúco schytali štvorgólový debakel od Senice, a to aj napriek tomu, že nastúpili v takmer najsilnejšom zložení. „Dunajskostredčania nie sú zvyknutí prehrávať a nieto až takým vysokým rozdielom. O to ťažší zápas nás bude čakať, pretože určite k nám prídu s cieľom odčiniť túto prehru,“ myslí si Kira.
 

Kvalita na každom poste

Pre kolektív zo Žitného ostrova bola pohárová porážka na senickom trávniku len druhou v prebiehajúcej sezóne. Predtým bol nad jeho sily len bratislavský Slovan. DAC strelecky ťahá útočník Vakoun Issouf Bayo, ktorý má na svojom konte už osem gólov. Celkovo je to mužstvo s ofenzívnym poňatím hry, čo potvrdzuje fakt, že dosiahlo najviac gólov zo všetkých prvoligistov (až 32). „Nebezpečenstvo spočíva v celom mužstve hostí. Majú kvalitu na každom poste a nie nadarmo sú v tabuľke tak vysoko. Musím povedať, že druhá priečka im patrí právom, lebo ozaj majú silné mužstvo.“ Špecifickú príchuť bude mať sobotňajší zápas hneď pre trojicu hráčov DAC Patrika Maceja, Milana Šimčáka a Martina Bednára, ktorí prestúpili do tohto klubu práve z Michaloviec. V jeho realizačnom tíme je aj tréner brankárov Martin Raška. „Bedňa je ako môj brat alebo už aj ako syn. Som rád, že príde a znovu sa s ním stretnem. Prajem mu všetko dobré, ale pomimo tohto zápasu. Teším sa aj na Paťa Maceja, s ktorým som si už písal, a tiež aj na Šimiho či Raša. So všetkými mám nadštandardný vzťah, ale kamarátstvo pôjde počas stretnutia bokom,“ podotkol 24-ročný gólman MFK Zemplín.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov