Konečne sú už kompletní, zarezávajú aj posily

2015-09-03 12:00:00

MFK Zemplín vyradil v pohári ďalšieho súpera, po zranení sú späť Bayón, Montero aj Sedlák.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zvládli aj druhú pohárovú prekážku. Na ihrisku vo Varíne potvrdili v utorok úlohu favorita a nad nováčikom východnej skupiny druhej ligy Tepličkou nad Váhom zvíťazili po presných zásahoch Stanislava Danka a Michala Hamuľaka 2:0 (2:0), čím si vybojovali postup do 4. kola Slovnaft Cupu. Svojho ďalšieho súpera v pohári spoznajú žlto-modrí presne o dva týždne, kedy sa uskutoční žreb, pričom prvoligisti budú znova figurovať v pozícii nasadených.

Režírovali zápas

V druhom zápase za sebou Zemplínčania skórovali dvakrát, premiérovo v tejto sezóne však nedostali ani jeden gól, čo trénera Františka Šturmu veľmi potešilo. „Stále sme inkasovali aspoň raz, tentoraz sme konečne vyhrali na nulu. Radosť mám aj z toho, že sme súboj výsledkovo zvládli a postúpili do ďalšieho kola, uvidíme, koho nám prisúdi žreb. Od prvých minút bol zápas v našej réžii, dali sme dva nádherné góly, mrzí ma jedine to, že sme neskórovali aj viackrát, lebo šance sme nato mali,“ povedal Šturma, ktorý po dlhšom období mohol využiť služby uzdravených stredopoliarov Samuela Garciu Bayóna, Tomáša Sedláka a Antonia Garciu Montera. „Aj to ma veľmi teší, že títo chlapci naskočili do stretnutia. Konečne sme všetci zdraví. Bolo však vidieť, že Španielom chýba zápasová prax, ešte majú aj menšie kondičné resty, Sedlák zvládol celých deväťdesiat minút.“

Leško do Lokomotívy

Po pohárovom vystúpení si mužstvo od Laborca v zápasovom rytme trošku poľaví, lebo v prvej lige je aktuálne reprezentačná prestávka a najbližší duel odohrá až v sobotu 12. septembra doma so Senicou. „Zajtra o 10. hodine však máme naplánovaný modelovaný zápas medzi sebou na hlavnom ihrisku,“ uviedol michalovský lodivod, ktorý tak uvidí v akcii aj dve nové tváre, 29-ročného gruzínskeho reprezentačného stopéra Akakiho Chubutiu z gréckej Kerkyry a o päť rokov mladšieho španielskeho ľavého alebo stredného obrancu Erica Barrosa Sáncheza z moldavského Šerifa Tiraspoľ. S mužstvom trénujú od pondelka a včera v Košiciach absolvovali lekárske prehliadky. V hre je stále aj návrat skúseného brankára a odchovanca klubu Mariána Kelemena, ktorého vedenie MFK Zemplín stále láme. Jedna zmena sa udiala aj smerom von z tímu, Adrián Leško odišiel na polročné hosťovanie do košickej Lokomotívy.

Zdroj: denník Korzár