Pri Laborci skvelé futbalové divadlo

2018-10-28 20:28:17

Do výbornej formy sa v posledných týždňoch dostali futbalisti MFK Zemplín Michalovce, ktorí neprehrali už šesť súťažných zápasov v rade. V sobotu večer si na vlastnom štadióne poradili s jedným z ašpirantov na titul Dunajskou Stredou, ktorú zdolali tesne 2:1 (0:0) a pripravili jej iba druhú prehru v sezóne. Na ligovej úrovni ťahajú východniari šnúru štyroch duelov bez porážky, v ktorých získali až osem bodov. Bodový úlovok je o to cennejší, že zakaždým nastúpili proti súperovi, ktorému patria horné priečky v tabuľke!

Nechceli obísť naprázdno

V metropole Zemplína sa v parádnej atmosfére hral zápas ako remeň. Hráči DAC potvrdili svoju veľkú kvalitu a nebyť ich vychýlenej mušky či skvelého výkonu domáceho brankára Matúša Kiru, mohlo byť už do prestávky vymaľované. Aj keď v druhom dejstve už bolo šancí pomenej, roztrhlo sa vrece s gólmi. Michalovčanov nakopol zásah Erica Javiera Davisa z priameho kopu, na ktorý rýchlo odpovedal Jozef-Šimon Turík a tesne pred koncom aj Peter Kolesár. „Pocity po tomto víťazstve sú fantastické. Máme veľkú radosť z toho, že všetky body ostali doma. Išli sme do zápasu s cieľom neobísť naprázdno, čo sa nám aj podarilo. Chceme sa v tabuľke pozerať vyššie a vyššie a tieto body nám veľmi pomôžu. Myslím si, že sme vyhrali zaslúžene. Séria bez prehry pokračuje, začalo sa nám konečne dariť, nuž hádam to nezakríknem,“ skonštatoval autor víťazného zásahu Peter Kolesár, ktorý štadión rozburácal v 87. minúte.

Podali obetavý výkon

Mužstvo od Laborca opäť raz potvrdilo, že lepšie sa mu hrá proti protivníkom z horných poschodí tabuľky, ktorí viac myslia na ofenzívu a neboja sa hrať futbal. Silu Michaloviec na svojej koži pocítili aj Dunajskostredčania, ktorí do zápasu vstupovali ako veľký favorit. „Videli sme veľmi dobrý zápas, asi najlepší domáci v tejto sezóne. Mal emócie, tempo, šance, skrátka všetko. Z našej strany bolo úvodných dvadsať minút excelentných, potom sa súper dostal do hry a bol nebezpečný. V druhom dejstve bol silnejší na lopte, a to aj kvôli tomu, že našim stredovým hráčom ubúdali sily. Napriek tomu sme stále boli nebezpeční vpredu. Chlapci podali obetavý výkon, za čo im ďakujem. Vedeli sme, že proti DAC môžeme uspieť len vtedy, keď jeho hráčom nedáme priestor a budeme agresívni v súbojoch, čo sa nám aj darilo. V dôležitých momentoch nás podržal aj brankár Kira. Stále hovorím, že futbal sa hrá na góly, my sme dali o jeden viac, a preto sme zaslúžene vyhrali,“ vyjadril sa spokojný kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis.

Zdroj: korzar.sk

Foto: Róbert Andrejov