Vysoká prehra na bratislavských Pasienkoch

2018-11-03 19:13:26

Michalovská séria bez prehry sa skončila. V sobotu večer utrpeli v súboji 14. kola Fortuna ligy na trávniku bratislavského Slovana vysokú porážku 0:6, keď v oboch polčasoch inkasovali po tri góly.

Líder tabuľky mal od začiatku duelu prevahu a vďaka zaváhaniu defenzívy žlto-modrých sa už v 5. minúte dostal aj do vedenia, keď po Mohovej prihrávke zblízka prekonal Kiru spoluhráč Carrillo - 1:0. Michalovská odpoveď prišla o desať minút neskôr, avšak veľmi nepresná strela Kolesára neznamenala pre Greifa žiadne nebezpečenstvo. V 20. minúte stratili hostia loptu na svojej polovici, zoči-voči Kirovi sa dostal Moha a ten nezaváhal - 2:0. "Belasá" dominancia pokračovala a v 26. minúte po rohovom kope Holmana a hlavičke Ljubičiča odrazenej od brvna "vystrihol" efektné nožničky kanonier Šporar, ktorý zvýšil už na rozdiel triedy. Krátko na to Kira vyrazil Mohovu strelu na roh. Na opačnej strane pohrozil strelou z 20 metrov Rota, ale lopta išla tesne vedľa.

Cez prestávku urobili Zemplínčania dve striedania, ale ani tie zvrat v stretnutí nepriniesli. Slovan bol rozbehnutý a v 48. minúte si Sukhotského center hlavou vrazil do vlastnej siete Beskorovainyi - 4:0. V ďalších minútach boli "šoltisovci" blízko ku skorigovaniu nepriaznivého skóre, v 50. minúte Kurminowski po Kolesárovej prihrávke za obranu tesne minul, v 52. minúte Kolesárovu technickú strelu vytlačil Greif na rohový kop, po ktorom Beskorovainyi opečiatkoval žrď. V 66. minúte fauloval tento Ukrajinec vo vlastnej šestnástke Šporara a nariadený pokutový kop premenil Čavrič - 5:0. Ďalší gólový úder zasadili Bratislavčania hosťom v 77. minúte, keď Moha nasadil "jasle" Rotovi a pred Kirom nezaváhal - 6:0. Aj keď vo zvyšných minútach mali obe mužstvá solídne náznaky šancí na skórovanie, gól už nepadol.

ŠK Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce 6:0 (3:0)

Góly: 5. vlastný Carrillo, 20. a 77. Moha, 26. Šporar, 48. vlastný Beskorovainyi, 67. Čavrič (11 m)

ŽK: 43. Sukhotskyy - 56. Nawotka, 66. Beskorovainyi, 90+. M. Regáli

Rozhodovali: Marhefka - Vorel, Poláček; 1099 divákov

ŠK SLOVAN: D. Greif - Apau, Bajrič, Bozhikov, Sukhotskyy - Ljubičič, De Kamps (75. Savičevič) - Čavrič (80. Cmiljanič), Holman (68. Dražič), Moha - Šporar

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Grič, Carrillo, Beskorovainyi - Rota, Turík, P. Kolesár, Iloski (46. M. Regáli), Nawotka - B. Vaščák (75. M. Begala), Sulley (46. Kurminowski)

Hlasy trénerov:

Martin Ševela, tréner Slovana: "Pripravovali sme hráčov na to, že posledné výkony súpera neboli náhodné. Michalovce dosiahli veľmi dobré výsledky s tímami, ktoré by chceli hrať v hornej šestke. Vstup do zápasu sme mali veľmi dobrý. Dali sme vysoký počet gólov, takže v tomto smere je naše víťazstvo úplne zaslúžené. Mali sme aj ďalšie šance, ktoré sa mohli skončiť gólmi. V hre boli však aj úseky, ktorých sa musíme vyvarovať, pretože, keď sme boli pasívni súper hneď prevzal iniciatívu."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: " Z mojej strany ani nie je čo hodnotiť. Zápas bol vybavený za 25 minút. Chceli sme Slovan trochu potrápiť, aj keď sme mali proti sebe jasného favorita. Všade sme boli neskoro, prehrávali sme takmer všetky súboje. U mojich hráčov som videl veľký rešpekt. Dostali sme šesť gólov, čo je pre nás dosť kruté. Ale aj to futbal prináša."

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 11. novembra o 15.00 hod.: Michalovce - Trnava (15. kolo)

Sobota 24. novembra o 14.00 hod.: Senica - Michalovce (16. kolo)

Sobota 1. decembra o 14.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (17. kolo)

 

Foto: TASR