Úloha favorita splnená, v pohári ideme ďalej

2015-09-02 12:00:00

Na varínskom ihrisku si poradili s Tepličkou nad Váhom 2:0, góly strieľali Stanislav Danko a Michal Hamuľak.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce splnili v utorňajšom súboji 3. kola Slovanft Cupu úlohu papierového favorita, keď nad nováčikom východnej skupiny druhej ligy Tepličkou nad Váhom zvíťazili bez väčších problémov 2:0 (2:0). Žlto-modrí v zápase hranom na ihrisku vo Varíne rozhodli o svojom postupe do ďalšieho kola tejto pohárovej súťaže už v prvom polčase, kedy sa v priebehu piatich minút presadili Stanislav Danko a Michal Hamuľak. Štvrté kolo Slovnaft Cupu by sa malo odohrať 14. októbra, prvoligové tímy, a teda aj MFK Zemplín, v ňom budú pri žrebovaní nasadené.

Po počiatočnej aktivite domáceho mužstva zobrali opraty zápasu do rúk hráči prvoligového nováčika, ktorí sa krátko po štvrťhodine hry mohli ujať vedenia, ale Danko po Koscelníkovom centri ani na dvakrát neprekonal brankára Kosu. Tepličania pozorne bránili a narúšali útočné akcie hostí, Kosa musel zasahovať iba po centri Kuncu, ktorý vyrazil na roh, strely Sedláka sa k nemu nedostali, pretože cez húštiny brániacich tiel sa nedostali. V 32. minúte sa už favorit radoval z vedúceho gólu, keď Danko nádhernou strelou z priameho kopu z 30 metrov nedal brankárovi OFK žiadnu šancu - 0:1. O päť minút nato odcentroval z ľavej strany Morlacchi a Hamuľak hlavou zvýšil vedenie Michalovčanov na rozdiel dvoch gólov.

Do druhého polčasu nastúpili "šturmovci" už aj s dvojicou uzdravených legionárov zo Španielska Bayónom a Monterom a naďalej pokračovali v útočnom snažení. Hostia boli usadení na polovici Tepličky nad Váhom, ich tretí gól sa pokúšal streliť Kunca, avšak vypálil veľmi nepresne. Fortunaligista kontroloval priebeh duelu, domáci sa pred brankára Maceja, pre ktorého to bol súťažný debut v drese MFK Zemplín, dostávali len sporadicky a až v 67. minúte nebezpečne pohrozili, keď po rohu skončila hlavička Mravca len tesne nad brvnom. A keď sa z hranice bieleho bodu vo veľkej šanci nepresadil ani striedajúci Regáli, na dvojgólovom triumfe hostí sa už nič nezmenilo.

OFK Teplička nad Váhom - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:2)

do 4. kola Slovnaft Cupu postúpil MFK Zemplín

Góly: 33. S. Danko, 38. M. Hamuľak

ŽK: 32. Ozimý, 55. Lojdl, 70. Tomanica - 42. M. Hamuľak, 54. Bayón, 60. Montero

Rozhodoval: K. Horváth - 350 divákov

OFK: Kosa - Ozimý (62. Martinka), Mravec, Dirgas, R. Petruš - Štalmach, Hruboš, Lojdl (58. Kabašta), Tabak (56. Miko), Tomanica - Marek Filo

MFK ZEMPLÍN: P. Macej - Perez, Michal Gallo, Morlacchi, Šimčák - T. Sedlák - M. Koscelník (67. M. Regáli), S. Danko, Mensah (46. Montero), D. Kunca - M. Hamuľak (46. Bayón)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 12. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Senica (8. kolo)

Sobota 19. septembra o 18.15 hod.: Trnava - Michalovce (9. kolo)

Streda 23. septembra o 18.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (10. kolo)