Rovnaký výsledok by bral aj do tretice

2018-12-01 10:06:04

Aj keď vonku už vládne pravé zimné počasie, prvoligová jeseň sa pre futbalistov Michaloviec ešte neskončila. Do jej záveru musia odohrať dve stretnutia, najprv doma so Zlatými Moravcami a potom na pôde Podbrezovej. V oboch prípadoch sa teda predstavia proti súperom, ktorým posledné obdobie veľa radosti neprinieslo, pretože počas neho bodovali iba sporadicky. Zemplínčania sú na rozdiel od nich oveľa spokojnejší, v ostatných deviatich súťažných dueloch utrpeli iba jednu porážku a futbal im aktuálne ukazuje krajšiu tvár. V sobotu o 14. hodine sa rozbehnutí východniari rozlúčia so svojimi fanúšikmi v súboji s FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble, v ktorom chcú potvrdiť dobrú fazónu.

S ViOnom sa im darí

Celok od Žitavy je najobľúbenejším protivníkom žlto-modrých medzi elitou. Hoci mu v poslednom vzájomnom zápase podľahli na jeho trávniku 0:2, v predošlých desiatich súbojoch na nich ViOn nedokázal nájsť recept. Domáca bilancia Michaloviec s týmto súperom je štyri výhry a jedna remíza (skóre 12:3), pričom v posledných dvoch dueloch ho na vlastnom štadióne zdolali zakaždým 2:0. „Nebol by som proti, keby sa aj do tretice zrodil rovnaký výsledok. Bral by som ho všetkými desiatimi. Urobíme všetko pre to, aby sme vyhrali,“ povedal s úsmevom kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis. Zlaté Moravce však k Laborcu pricestujú nabudení víťazstvom 1:0 nad Podbrezovou, ktorým preťali deväťzápasovú šnúru bez plného bodového zisku. „Po dlhšom čase okúsili chuť víťazstva, ktoré dosiahli po ubojovanom výkone. Po trénerskej zmene dostali väčšiu chuť do futbalu aj nový impulz, preto v náročných klimatických podmienkach očakávam ťažký zápas. Verím však, že ho zvládneme a všetky tri body ostanú doma.“

Na hornú šestku nemyslia

Michalovčania chcú doma vyhrať aj tretí zápas v rade, avšak oproti súbojom s Dunajskou Stredou a Trnavou už budú v pozícii favorita oni. A to niekedy môže zväzovať ruky aj nohy. „Je to tak, teraz to bude o niečom inom. Aj my už budeme musieť byť o niečo aktívnejší. Avšak máme kvalitu na to, aby sme Zlaté Moravce porazili. Verím, že šance, ktoré si vypracujeme aj využijeme a budeme sa po záverečnom hvizde radovať z dobrého výsledku,“ optimisticky hovoril 42-ročný tréner. Za istých okolností sa jeho mužstvo môže po víkende ocitnúť na pozícii znamenajúcej postup do hornej šestky, na ktorej momentálne nefiguruje len vinou horšieho skóre ako Trnava, Nitra a Trenčín. Všetky tieto tímy majú zhodne po 18 bodov. „Týmto smerom rozmýšľať nechceme. Vôbec nekalkulujeme, koľko bodov by nám zo zvyšných šiestich duelov základnej časti mohlo stačiť na postup do skupiny o titul. Za seba a za chlapcov môžem povedať, že v nich chceme získať čo najviac bodov. Ako zvyknem hovoriť, ideme od zápasu k zápasu a vždy ten najbližší chceme zvládnuť k našej spokojnosti,“ zakončil debatu Šoltis.

Zdroj: denník Korzár Foto: Róbert Andrejov