V domácej rozlúčke výhra rozdielom triedy

2018-12-01 10:10:02

Trojgólovým triumfom nad Zlatými Moravcami sa so svojimi fanúšikmi rozlúčili michalovskí futbalisti. V stretnutí 17. kola Fortuna ligy zvíťazili žlto-modrí nad posledným mužstvom tabuľky presvedčivo 3:0, keď sa o góly v sieti FC ViOn postarali postupne Matúš Vojtko, Peter Kolesár a Tomasz Walenty Nawotka.

V poriadne mrazivom počasí zaujalo v úvodnej 20-minútovke jedine málo vídané striedanie rozhodcov, keď Ivana Kružliaka, ktorý si poranil koleno, musel vymeniť Boris Marhefka. V ďalších minútach boli prekvapujúco viac aktívnejší hostia, ktorí prvýkrát pohrozili v 21. minúte, ale na Čögleyov center nedočiahol Brašeň. Vzápätí na opačnej strane si s tečovanou strelou Danka poradil Krnáč. Postupne sa do hry čoraz viac dostávali aj domáci a v 26. minúte si vypracovali prvú veľkú príležitosť, center P. Kolesára však zblízka neusmernil do siete Vaščák. O štyri minúty neskôr pálil tvrdo vedľa brány Turík. Keď sa už zdalo, že tímy pôjdu do kabín za bezgólového stavu, v prvej minúte nadstaveného času sa po Kolesárovom priamom kope hlavou presadil mladučký Vojtko - 1:0.

Po zmene strán už boli lepší Michalovčania, ktorí si hneď v jeho úvode vypracovali niekoľko dobrých príležitostí. V 51. minúte Turík z dobre pozície prestrelil bránu a o šesť minút na to trafil Danko z priameho kopu spojnicu. Aktivita priniesla domácim odmenu v podobe gólu po hodine hry. Hosťujúci stopér Práznovský zahral vo vlastnej šestnástke rukou a nariadenú penaltu bezpečne premenil Kolesár - 2:0. ViOnisti sa ešte snažili s výsledkom niečo urobiť a v 65. minúte mali sľubnú šancu na strelenie kontaktného gólu, avšak po Brašeňovom rohu vychytal Práznovského výborný Kira. Štvrťhodinu pred koncom sa zaskvel aj hosťujúci Krnáč, ktorý bravúrne vytlačil na roh technickú strelu Danka. Michalovské víťazstvo spečatil v 85. minúte Poliak Nawotka, ktorého krásne vysunul striedajúci Grič - 3:0.

MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 3:0 (1:0)

Góly: 45+. M. Vojtko, 61. P. Kolesár (11 m), 85. Nawotka

ŽK: 81. Sulley - 57. Richtárech, 87. Práznovský

Rozhodovali: Kružliak (10. Marhetka) - Borsányi, Čajka; 783 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota (88. M. Kolesár), Carrillo, Beskorovainyi, M. Vojtko - Turík - Nawotka, S. Danko, P. Kolesár, A. Diarra (81. Grič) - B. Vaščák (73. Sulley)

FC VION: M. Krnáč - Čögley, Práznovský, Karlík, Chren - B. Ľupták - Dimitrijevič, Richtárech (61. Casado), Ewerton, J. Brašeň - J. Švec (46. Urgela)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Do zápasu sme chceli vstúpiť aktívne, no to sa nám celkom nepodarilo. Prvých 30 minút bolo z našej strany rozháraných. Neboli sme aktívni, mali sme ľahké straty lôpt. V tomto chladnom počasí je každý zápas náročný, za víťazstvo chlapcom ďakujem."

Branislav Mráz, tréner ViOn-u: "Gratulujem domácim k víťazstvu. Z našej strany to bolo na úspech málo. Dôležitý moment sa odohral v nadstavenom čase, keď sme inkasovali, keď sme neustrážili súperovho hráča. Do druhého dejstva sme išli s tým, že rýchlo vyrovnáme, čo sa nám však nepodarilo."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 8. decembra o 14.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (18. kolo)

Foto: Róbert Andrejov