Za gól dostal Vojtko sladkú odmenu

2018-12-03 10:04:04

Hoci sa jesenná časť Fortuna ligy ešte neskončila, pre michalovských futbalistov je už teraz najúspešnejšia medzi elitou. Po sobotňajšom domácom víťazstve 3:0 nad Zlatými Moravcami majú Michalovčania na svojom konte už 21 bodov, čo je ich najvyšší jesenný úlovok na prvoligovej úrovni. Pod hladký triumf žlto-modrých nad mužstvom uzatvárajúcim tabuľku sa gólovo podpísali premiéroví strelci Matúš Vojtko a Tomasz Walenty Nawotka, ktorých doplnil Peter Kolesár, so štyrmi presnými zásahmi najlepší zakončovateľ tímu od Laborca v aktuálnom ročníku.

Do kabíny niečo prinesie

Vekom stále dorastenec Matúš Vojtko je v prvom tíme MFK Zemplín iba od tohto leta a už si aj otvoril skóre v najvyššej seniorskej súťaži. Presadil sa v nadstavenom čase úvodného dejstva, keď si nabehol na priamy kop Petra Kolesára a z päťky hlavou nedal brankárovi šancu. „Bol to nacvičený signál a som veľmi rád, že sa nám ho podarilo úspešne zrealizovať. Z gólu sa nesmierne teším, vôbec som nečakal, že tak skoro sa zapíšem do streleckej listiny vo Fortuna lige. Uvidíme, ako mi premiérový gól chlapci vyúčtujú, určite však v najbližších dňoch niečo do kabíny prinesiem,“ s úsmevom povedal po stretnutí iba 18-ročný Vojtko. Ten sa hneď po góle utekal radovať k priateľke Adriane Holejovej, mimochodom hádzanárke michalovskej Iuventy. „Odmenila ma sladkou pusou, takže oplatilo sa skórovať,“ pokračoval dobre naladený mladík.

Rozbiehali sa pomalšie

Vo veľmi chladnom počasí to však spočiatku na jednoznačný triumf domácich rozhodne nevyzeralo, pretože úvodné minúty stretnutia patrili hráčom hosťujúceho ViOnu. „Mali sme pomalší vstup do zápasu. Prvú polhodinu sme sa na ihrisku hľadali, prehrávali sme osobné súboje a pokazili sme množstvo prihrávok. Pomohol nám gól do šatne, naopak súpera trošku utlmil. V druhom polčase to už bolo z našej strany oveľa lepšie, čo sa prejavilo aj na konečnom výsledku,“ skonštatoval mládežnícky reprezentant. Michalovčania dosiahli tretie víťazstvo v rade a opäť sa viac priblížili k vrchnej polovici tabuľky. Že im to v poslednom období ide, potvrdzuje ich bilancia z ostatných desiatich súťažných duelov, v ktorých iba raz schádzali z ihriska ako porazení. „Všetkých nás táto séria veľmi teší. Verím, že na ňu nadviažeme aj v poslednom jesennom súboji v Podbrezovej a budeme zimovať nadmieru spokojní,“ uviedol Vojtko.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov