Carrillo hrá v krátkom rukáve aj v mraze

2018-12-08 08:53:30

Rozlúčku s vydareným kalendárnym rokom absolvujú v sobotu popoludní rozbehnutí futbalisti michalovského MFK Zemplín. Na záver vycestujú do Podbrezovej, kde by radi natiahli svoju víťaznú sériu už na štyri zápasy. Súperovi z Horehronia sa v poslednom období nedarí, na ligovej scéne nevyhral už sedem stretnutí v rade, naposledy triumfoval ešte v závere septembra. Pred týždňom však ukončil bodové suchoty doma so Sereďou, s ktorou remizoval 1:1.

Treba hrať svoju hru

Vo výbornej forme hrajúci Zemplínčania už pred týždňom prekonali svoj rekord v počte získaných bodov v jesennej časti na prvoligovej úrovni, no napriek tomu by svoje bodové konto ešte radi zveľadili, aby mohli zimovať ešte spokojnejšie. „Máme na to, aby sme vyhrali aj v Podbrezovej, lebo máme dobré mužstvo. Musíme však hrať tak, ako v predošlých zápasoch. Doma sa nám s týmto súperom darí a zdolávame ho, avšak vonku je to naopak. Ale ani raz to proti nemu nebol jednoduchý zápas. Je to veľmi nepríjemný súper,“ uviedol španielsky stopér v michalovských službách José Carrillo Mancilla. Žlto-modrí doteraz na pôde FK Železiarne medzi elitou odohrali poltucet stretnutí, z ktorých majú bilanciu jedno víťazstvo a päť prehier. „Ak tam chceme byť úspešní, musíme byť kompaktní v defenzíve a vyhrávať osobné súboje, pretože Podbrezová je silové mužstvo. Dôležité tiež bude, aby sme hrali s loptou a nenakopávali ju len tak dopredu. Verím tomu, že keď budeme hrať svoju hru, tak získame tri body,“ pokračoval 25-ročný odchovanec Granady.

Trojica predĺžila zmluvy

Mužstvá sa musia znovu pripraviť na to, že sa bude hrať vo veľmi chladnom a nefutbalovom počasí. Hráči sa proti zime zvyknú vyzbrojiť termobielizňou a rukavicami, čo však nie je Carrillov prípad. Ten ako jediný v predošlom súboji proti Zlatým Moravciam, počas ktorého sa teplota pohybovala pod bodom mrazu, behal po ihrisku v krátkom rukáve... „Termobielizeň je pre mňa nepohodlná, pretože sa mi v nej ťažko hrá. Keď ju mám na sebe, tak mám pocit, ako keby ma niekto stále ťahal za dres. Preto stále nastupujem s krátkym rukávom. Radšej nech mi je zima,“ s úsmevom vysvetľoval Carrillo. Tréner Anton Šoltis v Podbrezovej nebude môcť z rôznych dôvodov počítať so službami viacerých hráčov (Kavkom, Žofčákom, Rotom, P. Kolesárom, Regálim). No v uplynulých dňoch ho potešili informácie o tom, že tri opory sa s klubom dohodli na ďalšej spolupráci. Žofčák bude pri Laborci pokračovať minimálne do konca tejto sezóny a Kira s Dankom v piatok predĺžili zmluvy do leta 2020.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov