V príprave aj proti Maďarom či Poliakom

2018-12-20 09:40:46

Michalovskí futbalisti si momentálne užívajú zaslúžené voľno po historicky najúspešnejšej jesennej časti v najvyššej súťaži. Dovolenkovať budú presne mesiac, keďže posledný zápas odohrali 8. decembra a štart zimnej prípravy majú naplánovaný na 7. januára.

Zimné prípravné obdobie bude v porovnaní s vlaňajškom kratšie o týždeň, pretože jarná časť Fortuna ligy začína už 16. februára. Počas šesťtýždňovej prípravy by mali zverenci kormidelníka Antona Šoltisa absolvovať osem herných previerok. Zápasový kolotoč odštartujú už v sobotu 12. decembra na pôde aktuálne tretieho tímu najvyššej maďarskej súťaže Debrecínu. Nasledovať bude séria štyroch domácich duelov s druholigovými mužstvami Trebišova a Liptovského Mikuláša, lídrom tretej ligy Východ FC Košice a ďalším maďarským prvoligistom Kisvárdou. Potom žlto-modrí odcestujú na sústredenie do Vysokých Tatier, konkrétne do Tatranskej Lomnice, kde pobudnú od 28. januára do 3. februára. Tam odohrajú súboje s poľským druholigistom z Nowého Saczu a účastníkom našej druhej ligy Banskou Bystricou. Generálkou na prvý zápas jarnej časti Fortuna ligy bude domáce stretnutie s druholigovým Bardejovom, ktoré sa uskutoční v sobotu 9. februára.

Prípravné zápasy MFK Zemplín:

Sobota 12. januára: Debrecín - Michalovce Streda 16. januára: Michalovce - Trebišov Sobota 19. januára: Michalovce - Liptovský Mikuláš Streda 23. januára: Michalovce - FC Košice Sobota 26. januára: Michalovce - Kisvárda Streda 30. januára: Nowy Sacz - Michalovce (na sústredení) Sobota 2. februára: Banská Bystrica - Michalovce (na sústredení) Sobota 9. februára: Michalovce - Bardejov (generálka)

Foto: Róbert Andrejov