Michalovské nádeje v Púchove strieborné

2019-01-10 20:06:15

Prípravky michalovského MFK Zemplín nezaháľajú ani počas zimnej súťažnej prestávky a naďalej sa udržiavajú v zápasovom rytme. Družstvo U9 sa predstavilo na kvalitne obsadenom halovom turnaji v Púchove, na ktorom štartovalo desať tímov. Malí Zemplínčania odohrali na západnom Slovensku poltucet stretnutí (hrací čas zápasov bol 1 x 18 minút), v ktorých dosiahli bilanciu štyri víťazstvá a dve prehry. Zverenci trénerskej dvojice Tomáš Koc - Ľubomír Čornej obsadili v silnej konkurencii výbornú striebornú pozíciu, keď vo finále nestačili na "čierny" tím FC Petržalka.

Výsledky MFK Zemplín:

Skupina: MI - MŠK Púchov 9:0 (góly Tóth 5, Dudáš, Záhradník, Gomboš, Tkáč), MI - FC Petržalka čierni 0:6, MI - FC Nitra 3:0 (Tóth 2, Hajduk), MI - MŠK Žilina 4:0 (Tóth 2, Záhradník, Dudáš) Semifinále: MI - FC Petržalka bieli 2:1 (Babin 2) Finále: MI - FC Petržalka čierni 1:4 (Dudáš)

Zostava MFK Zemplín:

Tomáš Berezňák, Oliver Osipčák - Samuel Slejzák, Peter Tóth, Daniel Pokoželec, Marek Babin, Tomáš Vinc, Oleg Záhradník, Jakub Hajduk, Štefan Tkáč, Tomáš Gomboš, Šimon Dudáš. Tréneri: Tomáš Koc a Ľubomír Čornej

Hodnotenie trénera Tomáša Koca:

"Úroveň turnaja bola veľmi dobrá, zúčastnili sa ho silné kolektívy. S takými sme sa aj chceli konfrontovať, aby chlapci videli, že sa ešte musia zlepšovať a posúvať. Popravde, nečakali sme až taký úspech, hoci sme vedeli, že máme veľmi šikovných chlapcov. S družstvami zo západu si však zmerali sily prvýkrát. Chlapci hrali vynikajúco a robili nám obrovskú radosť. Škoda finálového zápasu s Petržalkou, ktorý prehrali, ale treba uznať, že to bol suverénne najlepší tím turnaja, lebo hral výborne. S ním sme prehrali aj v skupine, ináč chalani všetky ostatné zápasy vyhrali, takže dosiahli sme vynikajúce druhé miesto na kvalitne obsadenom turnaji."