Kolesár a Petro boli pri víťazstve SR 21

2019-01-11 19:04:51

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov zdolali juniorský tím Fenerbahce Istanbul najtesnejším rozdielom 1:0 v piatkovom medzištátnom prípravnom stretnutí v Beleku, ktoré absolvovali v rámci kempu v Turecku. Zverenci trénera Adriána Guľu boli počas celého stretnutia strelecky aktívnejší, ale súperovho brankára prekonali iba raz. V druhom polčase sa presadil kanonier MŠK Žilina Róbert Boženík, ktorý v skrumáži dotlačil loptu do siete.

V slovenskom drese sa predstavili aj dvaja hráči MFK Zemplín Michalovce. V základnej zostave nastúpil stredopoliar Peter Kolesár (na titulnej fotke s číslom 19), ktorý na ihrisku pobudol hodinu, a v 60. minúte zasiahol ho hry aj obranca Denis Petro.

Druhý a zároveň posledný zápas na tureckej pôde čaká slovenskú "dvadsaťjednotku" v utorok 15. januára o 13. hodine SEČ proti reprezentantom Uzbekistanu do 23 rokov.

Fenerbahce Istanbul juniori - Slovensko 21 0:1 (0:0)

Gól: 72. Boženík

SR 21: F. Valach (46. A. Slančík) - Špiriak (46. Vallo), M. Šulek (60. D. PETRO), M. Oravec, Kozlovský (60. Mojžíš) - Gamboš (60. Baumgartner), M. Bednár (60. P. Varga), P. KOLESÁR (60. Pokorný) - M. Tomič (60. D. Strelec), Boženík (80. M. Fábry), Chobot

Hlas trénera (zdroj: SFZ):

Adrian Guľa (tréner SR 21): "Chlapci sa tlačili za víťazstvom. Bol to prvý zápas v roku po krátkom tréningovom procese a chalani ho zvládli slušne v istých úsekoch hry. Videli sme veľmi veľa zaujímavých herných situácií najmä v úvode prvého polčasu. V druhom dejstve sme boli jasne lepší aj po prestriedaní. Chlapci zvládli zápas aj fyzicky a išli za víťazstvom až do konca, čo bolo veľmi dôležité. Zápas sme mohli skôr uzavrieť, ale to sú tie skúseností, ktoré potrebujeme naberať práve takýmito stretnutiami. Pre chlapcov je to dobrá víťazná vzpruha. S chalanmi musím prebrať, kto zakončil gólovú situáciu. Gólu však predchádzala veľmi dobrá práca od Dávida Strelca, ktorý sa neulakomil a úžasnou finálnou prihrávkou hľadal Boženíka. Pre nás je podstatné, že sme situáciu dohrali až do konca. Máme na čom pracovať v produktivite, ale bol to prvý zápas v roku a podali sme slušný výkon."

Foto: futbalsfz.sk