Na začiatok trojgólová prehra v Debrecíne

2019-01-12 15:29:18

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou úvodný zápas zimnej prípravy. V sobotu popoludní nastúpili na pôde maďarského Debrecínu, kde rýchlo prehrávali o dva góly a napokon zaknihovali porážku 1:4. Jediný gól žlto-modrých zaznamenal ukrajinský útočník Yuri Zakharkiv.

Domáci mali raketový štart, keď sa už v 50. sekunde stretnutia presadil po dorážke Zsóri a otvoril skóre duelu. V 9. minúte už bolo 2:0, na konci peknej kombinačnej akcie bol Damásdi. V ďalších minútach sa osmelili aj Zemplínčania a zníženie mal na kopačke Grič, avšak po rohu z dobrej pozície nenamieril presne. V 20. minúte sa ale už "šoltisovci" radovali, nová akvizícia v tíme Zakharkiv technickou strelou z hranice šestnástky prekonal Jevriča - 2:1.

Tretí celok najvyššej maďarskej súťaže mal výborný vstup aj do druhého polčasu a v 51. minúte sa zblízka presadil Nagy, ktorý domácim vrátil dvojgólové vedenie. O štyri minúty neskôr mal dobrú šancu Hlaváč, ale minul bránu. Potom mali hráči DVSC ďalšie dve sľubné príležitosti na skórovanie, ale v oboch prípadoch dobre zasiahol brankár Dráb. V záverečnej štvrťhodine Michalovčania zatlačili domácich a zdramatizovať mohol zápas Danko, avšak v sľubnej šanci trafil iba do brankára Hrabinu. Posledné slovo patrilo Maďarom, ktorí v úplnom závere zásluhou Avdijaja pridali aj štvrtý gól.

DVSC Debrecín - MFK Zemplín Michalovce 4:1 (2:1)

Góly: 1. Zsóri, 9. Damásdi, 51. K. Nagy, 90. Avdijaj - 20. Zakharkiv

DVSC: Jevrič (46. Hrabina) – Kuti (46. Bényei), Kinyik (46. Ujvárosi), N. Mészáros (46. Szatmári), Barna (46. Ferenczi) – K. Varga (46. Bódi), Haris (46. Csősz, 75. Nikitscher), Jovanovič (46. Tőzsér), Damásdi (46. K. Nagy, 75. Á. Szabó) – Zsóri (23. Pintér, 46. Avdijaj), Takács (46. Szécsi)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira (46. T. Dráb) - M. Kolesár, Grič, Beskorovainyi (46. D. Špak), M. Vojtko - R. Begala (46. M. Trusa), Malashevskyy (46. S. Danko) - Acosta, Da Silva Junior (46. A. Diarra), Hlaváč - Zakharkiv (57. R. Begala)

Tréner Anton Šoltis: "V tomto stretnutí sme chceli dať šancu predovšetkým tým chlapcom, ktorí nehrávajú veľa, a aj tým, čo prišli na skúšku. Takže z tohto hľadiska to splnilo účel. Čo sa týka samotného zápasu, viazla nám súhra, neboli sme kompaktní, čo sa však dalo očakávať, pretože v tomto zložení sme nastúpili prvýkrát. Na úvod sme hrali s veľmi kvalitným súperom, na čo sa však nechceme vyhovárať. Chlapci zistili, na čom ešte musia popracovať a kde sa potrebujú zlepšiť. Táto previerka jednoznačne splnila účel."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania v stredu 16. januára o 12. hodine na domácej pôde s druholigovým Trebišovom.

Foto: dvsc.hu