Po prvom dueli sa rozlúčili s dvoma hráčmi

2019-01-14 13:52:18

Prvoligoví futbalisti Michaloviec utrpeli vo svojom úvodnom stretnutí prebiehajúcej zimnej prípravy trojgólovú porážku na pôde maďarského Debrecínu. U našich južných susedov prehrali 1:4, avšak výsledok v tomto súboji vôbec nebol podstatný, tréneri si predovšetkým chceli otestovať nových adeptov na žlto-modrý dres.

Dobrá previerka

Zemplínčania na dobre pripravenej umelej tráve v Debrecíne nezachytili začiatok duelu a už po necelých desiatich minútach hry prehrávali 0:2. V ďalšom priebehu však s aktuálne tretím mužstvom najvyššej maďarskej súťaže odohrali viac než vyrovnanú partiu. „Šancu sme chceli dať hlavne chlapcom na skúške a aj tým, čo nehrávajú často. Z tohto hľadiska to splnilo svoj účel. Čo sa týka samotného zápasu, viazla nám súhra a neboli sme kompaktní, čo sa však dalo očakávať, pretože v tomto zložení sme nastúpili prvýkrát. Na úvod prípravy sme hrali s veľmi kvalitným súperom, ale na to sa nechceme vyhovárať. Chlapci zistili, na čom ešte musia popracovať a kde sa potrebujú zlepšiť. Sme radi za túto previerku,“ skonštatoval tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Zacharkiv v premiére s gólom

Spomedzi nových hráčov sa v zostave východniarov objavili Ostap Malaševskij, Erik Hlaváč, Enzo Mauro Arevalo Acosta, Lopez Da Silva Junior a Juri Zacharkiv. Ako sa Šoltisovi pozdávali? „Niektorí sa ukázali v dobrom svetle, ale dvom sme poďakovali a rozlúčili sa s nimi. Nepresvedčili nás Hlaváč a Malaševskij, na ktorých to bol vyšší level. Zaželali sme im veľa šťastia, nech sa im darí v ďalšej kariére. Aj o tom je futbal, verím, že si chlapci nájdu nové kluby. Ostatných troch, teda Zacharkiva, Acostu a Juniora si nechávame a počas nasledujúceho týždňa sa rozhodneme, čo s nimi bude ďalej,“ uviedol lodivod. Jeho zverenci odohrajú druhý súboj prípravy v stredu 16. januára o 12. hodine na svojej umelej tráve proti susednému druholigistovi z Trebišova.

Zdroj: korzar.sk

Foto: Róbert Andrejov