Černák chce s Michalovcami do prvej šestky

2019-01-16 10:46:48

Talentovaný Roland Černák sa v posledných mesiacoch vytratil z očí futbalovej verejnosti. Ofenzívny hráč nemá za sebou vydarené obdobie kariéry, pretože už deväť mesiacov nezasiahol do zápasového diania. Presne 15. apríla minulého roka si v dueli rezervy Dunajskej Stredy na pôde Galanty privodil zranenie triesla, ktoré ho na dlhé mesiace vyradilo z hry. Vyzerá to tak, že už čoskoro bude odchovanec trebišovského futbalu opäť pripravený hrať a strieľať góly. Avšak už nie za tím zo Žitného ostrova, ale v Michalovciach, kam prichádza na hosťovanie do konca aktuálneho ročníka.

Čoskoro už pôjde naplno

Po tom, čo Roland nedohral spomínané stretnutie v Galante, mu lekári odporučili trojmesačnú konzervatívnu liečbu. Bolesti však neustupovali, preto sa doktori rozhodli pokračovať v rovnakom liečení ešte ďalšie tri mesiace. Ani počas nich sa jeho zdravotný stav nezlepšil. „Jediným riešením teda bolo ísť pod skalpel, a tak som v posledný novembrový deň podstúpil operáciu roztrhnutej šľachy v oblasti triesla. Stále sa ešte necítim úplne fit, no snažím sa dať čím skôr dokopy. Verím tomu, že do dvoch týždňov budem úplne fit a potom konečne začnem naplno trénovať spolu s mužstvom,“ načrtol svoje vyhliadky na plnohodnotný návrat do tréningového procesu 21-ročný Černák. V roku 2018 naskočil iba do štyroch ligových súbojov, všetky štarty si pripísal ešte v predchádzajúcej sezóne. V tejto je zatiaľ stále zapísaný na listine maródov. „Na uplynulý kalendárny rok nebudem z futbalovej stránky spomínať v dobrom, ale predo mnou je nový a ja som presvedčený, že ten už bude v tomto smere oveľa lepší.“

Prišiel do dobrej partie

V silnej konkurencii na Žitnom ostrove by po dlhej pauze pravdepodobne v jarnej časti veľa príležitostí asi nedostával, preto ho klub poslal rozohrať sa do michalovského MFK Zemplín, kde hráča jeho kvalít jednoznačne privítali. Nie je tajomstvom, že Zemplínčania ho do svojich služieb v minulosti lanárili už viackrát. „Počul som o záujme Michaloviec aj predtým, ale vtedy to nebolo až také vážne. Som rád, že teraz sa mi naskytla možnosť prísť do tohto klubu. Čo sa týka mojich ambícií, chcem mužstvu pomôcť k postupu do prvej šestky. Verím tomu, že v máji budeme hodnotiť sezónu ako úspešnú,“ optimisticky hovoril bývalý mládežnícky reprezentant, ktorý je použiteľný v útoku alebo na krídle. Červík, ako ho kamaráti prezývajú, by v rodnom regióne rád nadviazal na vydarenú jeseň 2017 v drese Prešova, za ktorý nastrieľal sedem gólov. „Prichádzam do dobrej partie, viacerých chlapcov poznám, či už Kolesárovcov, ktorí tiež pochádzajú z Trebišova, alebo Regáliho, Griča a ďalších. Veľmi sa teším, že tu môžem byť. Proti Michalovciam sa mi zvyklo dariť a vždy sa mi na tomto štadióne hralo výborne. Dúfam, že im pomôžem gólmi a ľuďom budeme futbalom robiť radosť,“ zaželala si na záver zimná posila MFK Zemplín.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov