Druhou zimnou posilou Grék Kountouriotis

2019-01-18 08:39:03

Prvoligový futbalový klub MFK Zemplín Michalovce získal ďalšiu posilu do ofenzívy. Po útočníkovi Rolandovi Černákovi, ktorý prišiel z Dunajskej Stredy, pomôže žlto-modrým v jarnej časti sezóny aj Grék Christos Kountouriotis. Najnovšia akvizícia jediného zástupcu východu v najvyššej súťaži prichádza z Panathinaikosu Atény.

Kountouriotis je odchovancom tohto aténskeho klubu a len pred pár dňami, konkrétne 2. januára, oslávil 21. narodeniny. Je vysoký 182 cm a hráva na poste krajného stredopoliara, prípadne môže alternovať ako podhrotový útočník.

„Z Panathinaikosu k nám prichádza na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny. Sme radi, že sa nám podarilo vystužiť káder týmto šikovným krídelníkom, pretože na tomto poste nás tlačila topánka. Veríme, že sa u nás rýchlo adaptuje a bude platným hráčom,“ prezradil na margo príchodu gréckeho futbalistu predseda predstavenstva MFK Zemplín Štefan Laurinčík.

Do prípravy aktuálne siedmeho mužstva Fortuna ligy sa už pripojili i ghanský útočník Sadam Sulley, ktorý bude pri Laborci hosťovať aj na jar, španielsky stopér José Carrillo Mancilla aj dvojica Peter Kolesár a Denis Petro, ktorí sa vrátili zo zrazu slovenskej 21-tky.