Sulley: Určite máme na prvú šestku

2019-01-22 08:49:25

Michalovský futbalový fanúšik si už zvykol na to, že na hrote v MFK Zemplíne nastupuje Sadam Sulley. Ghanský útočník prišiel do metropoly Zemplína z poľskej Legie Varšava na hosťovanie pred minulou jarnou časťou a to isté sa zopakovalo v lete minulého roka a aj teraz počas zimnej prípravy.

Po jeseni siedmy tím Fortuna ligy poškuľuje po prvej šestke. Štyri kolá pred koncom základnej časti za ňou zaostáva iba o skóre a keďže na jar hrá trikrát doma, a všetko proti tímom takisto bojujúcim o účasť v nej, je reálna šanca, že si v nej aj zahrá. Práve to lákalo Sulleya k návratu do metropoly Zemplína. „Určite to zohralo svoju rolu. Vidím obrovskú šancu v to, že sa tam dostaneme, takže po ponuke michalovského klubu som ani na chvíľu neváhal. S MFK Zemplín chcem ísť do prvej šestky. Myslím si, že mužstvo má nielen na ňu, ale môžeme sa dokonca pohybovať aj v prvej trojke, či štvorke. Som presvedčený o tom, že máme mužstvo aj na to, aby sme sa pokúsili o európsku súťaž. Zápasy druhej polovice jesennej časti to jasne ukázali,“ poznamenal ghanský útočník, ktorý doteraz za Michalovce odohral 39 zápasov a zaznamenal v nich osem gólov.

Dokončiť to, čo začal

Na jeseň skóroval Sulley trikrát, keď sa podieľal na domácej remíze s Ružomberkom (2:2) a na výhrach v Trenčíne (2:1) a Senici (4:2). „Tri góly nie je na útočníka najlepšia vizitka. Možno aj preto som sa sem rozhodol na pol roka ešte vrátiť a dokončiť to, čo som začal,“ pokračuje 22-ročný rodák z Akkry.

Po skončení jesennej časti a návrate do Legie sa rozhodoval ako ďalej. „Mohol som ostať aj tam, lenže bolo by pre mňa veľmi ťažké dostať do zostavy. Konkurencia je tam totiž obrovská. O miesto v zostave treba samozrejme bojovať aj v Michalovciach, no tam by som to mal podstatne ťažšie. Tento fakt spoločne s tým, že v Michalovciach ostala nedokončená robota pri cieli dostať sa do šestky rozhodli, že som po tretíkrát prijal ponuku tohto klubu na hosťovanie. Urobím všetko preto, aby sme sa tam dostali a z môjho osobného hľadiska, aby som sa dostal do takej hernej pohody, z ktorej by som mohol v lete čerpať pri opätovnom presadení sa do prvého mužstva Legie Varšava.“

Prospešné pre obidvoch

Spolupráca poľského majstra s Michalovcami nadobudla reálne kontúry pred vyše rokom. Odvtedy Legia posielala k Laborcu hráčov zo svojho rezervného tímu, alebo tých, ktorí sú na rozhraní medzi prvým a druhým družstvom. Vlani na jar na Zemplíne okrem Sulleya hosťoval aj Japonec Niši, teraz na jeseň sem „privialo“ okrem bývalého poľského mládežníckeho reprezentanta Nawotku aj Američana Iloského. „Myslím si, že spolupráca je prospešná pre obidva kluby. Zatiaľ čo Michalovce majú hráčov, ktorí im pomáhajú, Legia zase neposilňuje priamu konkurenciu, ale zohrávame sa v najvyššej súťaži iného štátu. Som o tom presvedčený, že hosťovanie tu je pre mňa osobne prospešnejšie, ako keby som hral v Poľsku v druhej lige,“ dodáva na záver Sulley, ktorému u poľského majstra vyprší kontrakt v lete 2020.

Zdroj: novinyzemplina.sk

Foto: Róbert Andrejov