S treťoligovým lídrom doma nerozhodne

2019-01-23 15:43:48

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali vo svojom štvrtom prípravnom stretnutí v stredu popoludní s lídrom tretej ligy Východ FC Košice na svojej umelej tráve 2:2. O góly v košickej sieti sa postarali Matej Trusa a Peter Kolesár. V zostave trénera Antona Šoltisa sa premiérovo objavili obranca Dominik Špiriak z Dunajskej Stredy a arménsky útočník Armen Hovhannisyan z dorastu.

Od úvodných minút malo stretnutie svižné tempo, Košičania začali aktívne a viackrát sa dostali na dostrel Bieszczadovej brány, avšak nemali presnú mušku. Potom mala hra vyrovnaný priebeh, a keď sa už zdalo, že polčas sa skončí bez gólov, hosťujúci Trebuňák v 43. minúte otvoril skóre - 0:1. Po zmene strán boli v úvode aktívnejší domáci, ktorým sa aj rýchlo podarilo misky váh nakloniť na svoju stranu. Najprv v 52. minúte zblízka na dvakrát dostal loptu do siete mladý Trusa a o šesť minút neskôr prestrelil Giertla Peter Kolesár - 2:1. V ďalších minútach mali oba tímy viaceré sľubné príležitosti na skórovanie, obrovské šance spálili Hovhannisyan aj Serečin. Tento hráč si však všetko vynahradil v 87. minúte, keď zblízka vyrovnal na konečných 2:2.

MFK Zemplín Michalovce – FC Košice 2:2 (0:1)

Góly: 52. M. Trusa, 58. P. Kolesár – 43. Trebuňák, 87. F. Serečin

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad (46. M. Kira) – I. Žofčák, Carrillo (46. Špiriak), Beskorovainyi (46. M. Vojtko) – M. Kolesár, Grič, P. Kolesár, Kountouriotis (46. M. Trusa), D. Petro – A. Diarra, Zakharkiv (46. Hovhannisyan)

FC: J. Giertl – Trebuňák (60. Mik. Tóth), Dobias, Pilipčuk (46. Gáll), L. Urban (60. J. Lesniak) – R. Kačala (60. F. Kis), Karaš (60. Grega), Vancák (60. Ristovski), F. Pavúk – Vyshnevskyi (60. Bavoľár), Radovanovič (60. F. Serečin)

Tréner Anton Šoltis: "Sme síce ešte v hrubšej príprave, ale náš pohyb nebol taký, ako by sme si predstavovali. Súper bol dobre organizovaný a dobre bránil, ťažko sme sa cez neho presadzovali. Chýbala nám rýchlejšia kombinácia v strede poľa a vystupovanie do šancí. Ľahko sme prehrávali súboje a na ihrisku nebolo vidieť, že hrá prvoligista s účastníkom tretej ligy. Efektivita znovu nebola najlepšia, nepremenili sme ešte tri-štyri sľubné šance. Opäť mi u hráčov chýbala väčšia verva po víťazstve, aj keď je to len príprava. Chlapci sa musia namotivovať aj proti takému súperovi. Bol to však dobrý zápas, vyskúšali sme si chlapcov aj na nových postoch."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Michalovčania v sobotu 26. januára o 15. hodine na pôde účastníka najvyššej maďarskej súťaže v Kisvárde.

Foto: Róbert Andrejov