Mladík Trusa s prvou zmluvou v kariére

2019-01-25 16:57:07

Už sa stalo zvykom, že každý polrok počas súťažnej prestávky sa do prípravy A-mužstva MFK Zemplín Michalovce zapojí minimálne jeden talentovaný hráč z mládežníckej liahne. Napríklad vlani v zime vytiahli tréneri prvého tímu do kádra Matúša Begalu a v lete Matúša Vojtka, ktorý sa rýchlo vypracoval na hráča základnej zostavy. Aj počas tejto zimnej prípravy sa otvorili dvere do seniorskej kabíny jednému šikovnému mladíkovi.

Z dorastu bol posunutý o "level" vyššie stredný záložník Matej Trusa (narodený 29. novembra 2000), ktorý sa už počas krátkeho pôsobenia v "áčku" stihol prezentovať premiérovým gólom, keď skóroval pri remíze 2:2 s treťoligovým FC Košice. So skromným a pracovitým mladíkom dnes vedenie MFK Zemplín podpísalo profesionálnu zmluvu.

"Pokračujeme v nastúpenom trende posúvať do A-mužstva najtalentovanejších mládežníkov. Matej prešiel v našom klube všetkými kategóriami a v poslednom období urobil veľký progres. Za jeho poctivý prístup k futbalu sme ho odmenili prvým kontraktom v kariére. Podpísali sme s ním zmluvu na tri roky," prezradil predseda predstavenstva michalovského klubu Štefan Laurinčík.

Veľkú radosť po podpise trojročného kontraktu netajil ani samotný hráč, ktorý prvé futbalové kroky robil práve v Michalovciach a žlto-modrým farbám je verný doteraz.

"Som veľmi rád, že mi klub ponúkol zmluvu. Je to skvelý pocit, kedže som v ňom vyrástol a môžem v ňom ďalej pokračovať aj na profesionálnej úrovni. Vnímam to ako obrovskú motiváciu pracovať na sebe a posúvať sa v kariére ďalej," spokojne hovoril Matej Trusa, ktorý stále ešte môže hrať aj za prvoligový starší dorast.

Na záver ešte dodávame, že Trusa zvýšil počet odchovancov v súčasnom kádri MFK Zemplín na štrnásť.