S Kisvárdou doma dvojgólová porážka

2019-01-26 16:45:19

V sobotu popoludní odohrali prípravný duel s poradovým číslom päť prvoligoví futbalisti michalovského MFK Zemplín. Na svojej umelej tráve privítali účastníka najvyššej maďarskej súťaže Kisvárdu, ktorej podľahli 2:4. Za východniarov do čierneho triafali Cheick Alan Diarra a Enzo Mauro Arevalo Acosta.

V úvodnej 20-minútovke sa hral vyrovnaný medzišestnástkový futbal a brankári mali minimum práce. Až v 25. minúte štipľavú strelu domáceho Kountouriotisa parádne zneškodnil Felipe a na druhej strane v tutovke netrafil bránu Grozav. Postupne získavali aktivitu na svoje kopačky hostia, ktorí sa aj v 33. minúte ujali vedenia, keď po skrumáži pred bránou sa lopta nešťastne odrazila do siete od Špiriaka - 0:1. O pár minút sa Maďari radovali znova, peknou strelou spoza šestnástky sa prezentoval Grozav - 0:2. Hneď po zmene  strán vybojoval pokutový kop pre domácich Zakharkiv a z bieleho bodu znížil Diarra - 1:2. Kisvárda však bleskurýchlo opäť získala dvojgólové vedenie, keď znovu presne pálil spoza šestnástky Grozav - 1:3. Michalovčania sa potom viac tlačili do ofenzívy, ale do zakončenia sa dostávali len sporadicky. V 88. minúte zvýšil náskok hostí Gosztonyi, ale už o minútu neskôr upravil na konečných 2:4 po Gričovej prihrávke Acosta.

MFK Zemplín Michalovce - Kisvárda FC 2:4 (0:2)

Góly: 48. A. Diarra (11 m), 89. Acosta - 33. vlastný Špiriak, 39. a 51. Grozav, 88. Gosztonyi

MFK ZEMPLÍN: M. Kira (46. Bieszczad) - Špiriak, Beskorovainyi (60. D. Petro), Carrillo (50. M. Kolesár), M. Vojtko (66. Hovhannisyan) - Casado (46. Grič) - A. Diarra (60. Rota), P. Kolesár (46. Acosta), M. Trusa, Kountouriotis - Zakharkiv

FC: Felipe (67. Minca) – Melnyik, Beriosz (67. Izing), Ene (46. Kravchenko), B. Vári (46. Anderson Pico) – Karaszjuk, Lucas (67. Délczeg), Tsukalasz (67. Protics) – Hugo Seco (67. Gosztonyi), Z. Horváth (67. Ilics), Grozav (67. Sassá)

Tréner Anton Šoltis: "Súper nás predčil skúsenosťami, keďže dnes sme nastúpili s mladšími hráčmi. Hrali sme trošku naivný futbal, chceli sme hrať tzv. ukazovačku, ale nikto si prihrávku nepýtal smerom na bránu, skôr sme to hrali do šírky alebo dozadu. Po strate lopty sme boli vzadu otvorení a to musíme zlepšiť. Musíme zmeniť myslenie hráčov, aby zobrali na seba zodpovednosť, išli do rizika a hrali smerom hore. Nerobili sme kolmé nábehy, preto sme súpera neroztrhali a ten si nás vzadu počkal. Pre Kisvárdu to bola generálka na ligu, bolo vidieť, že má skúsené mužstvo. Zápasy s takými súpermi nám najviac odhalia naše nedostatky, na ktorých potrebujeme popracovať. Privítal by som ešte viac takýchto duelov, lebo len také posúvajú našich mladých chlapcov dopredu."

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú žlto-modrí v stredu 30. januára o 12. hodine v rámci sústredenia v Tatranskej Lomnici proti druholigovému Liptovskému Mikulášu.

Foto: Róbert Andrejov