Žlto-modrí odcestovali na sústredenie

2019-01-28 19:52:54

Dnes, teda v pondelok 28. januára, po dopoludňajšom tréningu v posilňovni odcestovali prvoligoví futbalisti Michaloviec na sústredenie do Vysokých Tatier. Žlto-modrí vymenia na šesť dní metropolu Zemplína za Tatranskú Lomnicu. Do našich veľhôr odcestovalo 22 hráčov vrátane troch brankárov, ku ktorým by sa mali pripojiť ešte dve nové tváre. Z Legie Varšava má prísť 20-ročný poľský ľavý obranca Mateusz Holownia a v hre je aj príchod 23-ročného španielskeho útočníka Mamadoua Tounkaru, ktorý je kmeňovým hráčom Lazia Rím, ale v jeseni hosťoval vo švajčiarskom FC Schaffhausen.

V Tatrách nebudú mať tréneri k dispozícii zranených Turíka a Regáliho, ani Zacharkiva, ktorý na týždeň odcestoval domov vybaviť si víza. S trebišovskou farmou zostali trénovať Dráb, Vojtovič, Špak a R. Begala. V rámci sústredenia odohrá mužstvo dva prípravné duely, v stredu 30. januára o 12. hodine s Liptovským Mikulášom a v sobotu 2. januára o 13.45 hod. s Banskou Bystricou. Dejiskom oboch stretnutí s našimi druholigistami bude umelá tráva v Tatranskej Lomnici.

„Začneme sa už viac venovať herným veciam, či už defenzívnym alebo ofenzívnym. Potrebujeme pracovať už aj na súhre, lebo liga je tu čo nevidieť. Verím, že čím skôr sa do tréningového procesu vrátia zranení a chorí hráči ako Černák, Danko alebo Sulley. V poslednom období sa nám tie absencie hráčov viac nakopili. Trošku zmeníme prostredie, utužíme aj kolektív a naďalej budeme poctivo pracovať, lebo stále chceme napredovať,“ uviedol pred odchodom na sústredenie tréner Anton Šoltis.

Káder na sústredení:

Gerard Dariusz Bieszczad, Matúš Kira, Rostyslav Dehtiar – José Carrillo Mancilla, Matej Trusa, Igor Žofčák, Roland Černák, Danylo Beskorovainyi, Armen Hovhannisyan, Martin Kolesár, Sadam Sulley, Stanislav Danko, Cheick Alan Diarra, Hovhannes Harutyunyan, Denis Petro, Jakub Grič, Llazaros Rota, José Casado, Matúš Vojtko, Dominik Špiriak, Peter Kolesár, Christos Kountouriotis