V Tatrách tesná prehra s Liptákmi

2019-01-30 13:49:59

Michalovskí futbalisti majú za sebou ďalší prípravný zápas, ktorý tentoraz odohrali počas sústredenia vo Vysokých Tatrách. Na umelej tráve v Tatranskej Lomnici si zmerali sily s druhým tímom našej druhej najvyššej súťaže Liptovským Mikulášom. Tatranu podľahli najtesnejším rozdielom 2:3, keď sa do streleckej listiny zapísali Cheick Alan Diarra a Matej Trusa. Zemplínčania tak majú po šiestich odohraných dueloch v príprave bilanciu jedna výhra, jedna remíza a štyri prehry.

MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MFK Zemplín Michalovce 3:2 (2:2)

Góly: 3. D. Andrič (11 m), 5. Laura, 79. vlastný Špiriak - 26. A. Diarra, 34. M. Trusa

MFK TATRAN: Gábriš - L. Ondrek, I. Lišivka, Kucharčík, Čery - Gerát - Laura, R. Bartoš, T. Staš, Žákovič - D. Andrič (striedali: Mikušiak - Papaj, Kačerík, S. Andrič, Kuc)

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Rota, Carrillo (46. D. Petro), Beskorovainyi, Špiriak - Casado (60. Grič) - A. Diarra (75. M. Kolesár), P. Kolesár, I. Žofčák (6. M. Trusa), Kountouriotis - R. Černák (60. Tounkara)

Tréner Anton Šoltis: „Úvodná štvrťhodina patrila Liptákom, ktorí zaslúžene išli do dvojgólového vedenia. Nezachytávali sme ich pohyb a boli sme málo dôrazní. Svoje zohral aj ťažký terén, pretože ihrisko bolo zamrznuté. Potom sme sa zobudili a začali sme hrať tak, ako si predstavujeme. Trošku mi chýbalo, aby hráči išli do rizika pri prechode do útoku, na tom musíme popracovať. Už aj góly sme dali pekných akciách. Škoda ďalších nedotiahnutých akcií, znovu tá efektivita nebola najlepšia. Súper rozhodol v závere po rýchlom protiútoku, ktorý sme nezachytili už v zárodku.“

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania opäť v rámci sústredenia v sobotu 2. februára o 13.45 hod. na umelej tráve v Tatranskej Lomnici proti druholigovej Banskej Bystrici.

Foto: Róbert Andrejov