Do kádra pribudol odchovanec Barcelony

2019-02-01 10:04:35

Necelé tri týždne pred ostrým jarným štartom dostáva káder prvoligového MFK Zemplín Michalovce finálnu podobu. Najnovším prírastkom v mužstve je útočník čiernej pleti Mamadou Tounkara, ktorý sa k žlto-modrým pripojil počas sústredenia v Tatranskej Lomnici. V najbližších hodinách sa rozhodne o tom, či východniarov posilní aj krajný obranca Mateusz Holownia, ktorý by mal prísť na hosťovanie z Legie Varšava. Ak sa jeho transfer zrealizuje, z príchodov to bude pravdepodobne všetko.

Kapitán Žofčák nedohral

Nová tvár v tíme 23-ročný útočník Tounkara, Senegalčan narodený v španielskom Blanes, si michalovský dres premiérovo obliekol v stredajšom prípravnom súboji s Liptovským Mikulášom, v ktorom MFK Zemplín podľahol druholigistovi na umelej tráve v Tatranskej Lomnici 2:3. Odchovanec FC Barcelona, ktorý je kmeňovým hráčom talianskeho Lazia Rím a v jeseni hosťoval vo švajčiarskom FC Schaffhausen, dostal príležitosť v záverečnej polhodine duelu.

„Je to technický hráč, ktorý to s loptou vie. Zatiaľ je však s nami krátko, potrebuje ešte čas, aby sa aklimatizoval. Viac priestoru dostane v ďalších zápasoch. Podľa mojich informácií je už jeho príchod vybavený, mal by k nám prísť na hosťovanie,“ povedal na adresu najnovšej akvizície kormidelník Šoltis.

Na jednej strane sa Šoltis teší z posilňovania kádra, na druhej mu vrásky na čele robia zranenia hráčov. Proti Liptákom na poslednú chvíľu vypadol zo zostavy Sulley, ktorý má stále problémy s palcom na nohe, a už po pár minútach musel z hry odstúpiť kapitán Žofčák. „Všetci pevne veríme, že sval pod lýtkom má len preťažený a nebude to vážnejšie zranenie,“ zaželal si.

S ihriskom nie sú spokojní

Zemplínčania aktuálne zaberajú na sústredení vo Vysokých Tatrách, ktoré sa stali ich prechodným domovom do najbližšej soboty. Ako je Šoltis spokojný s podmienkami, ktoré tam našli? „Čo sa týka ubytovania a stravy, všetko je v úplnom poriadku. Máme k dispozícii aj posilňovňu, ale sklamaný som z umelej trávy. Nie je v takom stave, ako sme si predstavovali. Chceli sme viac trénovať, ale nechceme riskovať ďalšie zranenia hráčov, pretože ihrisko je zamrznuté,“ uviedol čochvíľa 43-ročný lodivod.

Jeho zverenci doteraz v príprave odohrali poltucet stretnutí, z ktorých nemajú práve najlepšiu bilanciu. Iba jedno víťazstvo a remíza trénera pochopiteľne veľmi neteší. „S výsledkami nie sme spokojní, ale na druhej strane som rád, že náš herný prejav sa zlepšuje. Stále sme však ešte vo fáze skúšania rôznych postov a nových hráčov. Už aj proti Liptovskému Mikulášu sme, až na úvodnú štvrťhodinu, ktorú sme prespali, hrali dobre a dali aj pekné góly. Škoda, že sme do úspešného konca nedotiahli ďalšie sľubné akcie. Naša efektivita znovu nebola najlepšia.“ Prvoligistu čaká najbližšie prípravný súboj s Banskou Bystricou, ktorý je na programe v sobotu 2. januára o 13.45 hod. opäť v Tatranskej Lomnici.

Zdroj: korzar.sk