V generálke sme podľahli Bardejovu

2019-02-09 16:53:14

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú za sebou posledný prípravný zápas. Generálka na jarnú časť Fortuna ligy žlto-modrým výsledkovo nevyšla, keď na svojej umelej tráve podľahli v sobotu popoludní druholigovému Bardejovu najtesnejším rozdielom 0:1. Michalovčania tak v zimnej príprave dosiahli v ôsmich zápasoch bilanciu dve víťazstvá, jednu remízu a päť prehier so skóre 12:17.

Počas celého priebehu stretnutia mal prevahu michalovský celok. Zemplínčania začali náporom, ale boli to práve hostia, ktorí udreli. V 10. minúte po centri z ľavej strany nikým nepokrytý Micherda na zadnej žrdi poslal loptu za brankára Kiru. Potom mali domáci viacero veľmi dobrých príležitostí na skórovanie, ale v koncovke im chýbala presnosť alebo proti boli gólmani Partizána. Šarišania tak získali cenný skalp účastníka najvyššej súťaže.

MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 0:1 (0:1)

Gól: 10. Micherda

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Špiriak, Carrillo, Beskorovainyi, M. Vojtko - Grič (46. Casado) - Rota, S. Danko (62. M. Trusa), Kountouriotis, A. Diarra (62. Tounkara) - Sulley (62. Zakharkiv)

PARTIZÁN: Gmitter (46. Čikoš-Pavličko) - Rocheu, Berežný, Korijkov, S. Kica - P. Lipták (46. D. Keresteš) - Micherda (46. R. Stachura), Človečko, Horodník, Belunek - Milunovič (46. J. Staško)

Tréner Anton Šoltis: "S výsledkom nie sme spokojní. Opäť sme pohoreli v efektivite, aj keď šancí sme si veľa nevypracovali, lebo hral dobre organizovane a výborne bránil. Škoda tých troch-štyroch príležitostí, v zakončení sme boli málo agresívni a netrpezliví, chýbalo nám pri tom viac umu. Súper mal možno tri dobré šance na skórovanie po našich stratách a jednu z nich aj využil, keď v šestnástke sme mali štyroch hráčov, ale po centri ostal jeden súperov úplne osamotený. To sa nemôže stávať, organizácia defenzívnej činnosti musí byť lepšia a rýchlejšia."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 16. februára o 14.00 hod.: Michalovce - Sereď (19. kolo)

Sobota 23. februára o 16.00 hod.: Michalovce - Nitra (20. kolo)

Sobota 2. marca o 14.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (21. kolo)

 

Foto: Róbert Andrejov