Kurminowski posilnil konkurenciu

2019-02-22 09:08:23

Mladý poľský útočník Dawid Kurminowski, ktorému koncom uplynulého kalendárneho roka vypršalo v MFK Zemplín Michalovce ročné hosťovanie z Lechu Poznaň, bude aj naďalej pôsobiť na Slovensku. Tentoraz bude "vypožičaný" do MŠK Žilina.

Vo štvrtok absolvoval pod Dubňom úvodné testy, pričom k B-tímu by sa mal pridať už v piatok. Ako došlo ku spojeniu Dawid Kurminowski - MŠK Žilina?

"V Michalovciach som bol na ročnom hosťovaní, Lech ma chcel uvoľniť aj na ďalšie obdobie. Agent mi odporučil Žilinu, ktorá prejavila záujem. Najskôr to takmer stroskotalo medzi klubmi, no napokon sme sa dohodli na hosťovaní," hovorí po podpise zmluvy mladý útočník, ktorý síce podpísal hosťovanie do konca kalendárneho roka, no podľa vlastných slov by mohol byť pod Dubňom aj dlhšie. Prácu šošonov totiž pozná z pôsobenia na Zemplíne. "Je tam opcia, no každopádne som šťastný, že som v Žiline. Mohlo by z toho byť dlhšie obdobie ako len rok 2019."

Proti žltozeleným nastúpil už aj na našom trávniku na záverečné minúty pri októbrovej remíze 2:2. "Na Slovensku som pôsobil dvanásť mesiacov, preto viem, ako je Žilina vnímaná a aká je v nej kvalita. Pamätám si, ako som vo vzájomnom zápase sedel na lavičke hostí, nemyslel som si, že si raz oblečiem žilinský dres. Bolo to iba pár mesiacov dozadu, som naozaj šťastný a teším sa na novú výzvu. Je to pre mňa veľký posun vpred."

Prvé dni sa tak pripojí Dawid k rezervnému tímu šošonov, je len na ňom, aby presvedčil trénerov a pridal sa k "A"-tímu. "Samozrejme, ambície sú čím skôr sa prepracovať do prvého mužstva, hrať čo najviac a dávať góly. Viem aj o ostatných šikovných útočníkoch Žiliny. Sú trochu odlišnými typmi ako ja. Veľmi rád mám hru po zemi, jednoducho hrať rýchlo a kombinačne," usmieval sa 182-centimetrov vysoký útočník, ktorý šetril slovom. "Som typ hráča, ktorý veľa nerozpráva, skôr poctivo makám a hrám."

Zdroj: mskzilina.sk

Foto: Róbert Andrejov