S Nitranmi doma bezgólová remíza

2019-02-23 18:25:06

V druhom jarnom zápase si Michalovčania na svoje konto pripísali bod. V dueli 20. kola Fortuna ligy na vlastnom trávniku remizovali s Nitrou 0:0 a v tabuľke sa udržali na výbornej piatej pozícii. Svoju sériu bez prehry natiahli už na šesť zápasov a navyše gól neinkasovali už v štvrtom súboji v rade.

Vo veľmi chladnom počasí futbal divákov príliš nezahrial. Síce už po pár sekundách hry ohrozil brankára Kiru hosťujúci Bilovský, avšak na dlhé minúty to bola jediná strela do priestoru brány. Nitrania boli v úvodnej polovici prvého dejstva "živší", domácich prebral až priamy kop kapitána Žofčáka v 28. minúte, na ktorý však žiadny z jeho spoluhráčov nedosiahol. Ž-to-modrí potom pridali na aktivite, v 37. minúte ľavačkou napriahol Kolesár a jeho strela skončila na brvne. O necelú minútu na to tesne vedľa pálil Casado.

Po zmene strán opäť ako prví pohrozili hostia, keď po pätičke od Bilovského z dobrej pozície zakončoval Machovec, avšak Kira bol pozorný. Vzápätí na opačnej strane sa k strele odhodlal Danko a jeho pokus opečiatkoval len ľavú žrď Pindrochovej svätyne. Aktivita domácich pokračovala a v 59. minúte si so Sulleyho hlavičkou poradil nitriansky gólman. Hneď na to pohrozili aj hostia, do výbornej príležitosti sa dostal Vestenický, Kira však vytiahol parádny zákrok. Záverečné minúty patrili Michalovčanom a v 80. minúte po Žofčákovom priamom kope zneškodnil Kolesárovu strelu reflexívne na čiare Pindroch a z ďalšej skrumáže poslal Beskorovainyi loptu zo šiestich metrov vedľa...

MFK Zemplín Michalovce - FC Nitra 0:0

ŽK: 67. M. Vojtko, 73. Rota, 81. Carrillo - 33. Gatarič, 44. Zgrablič, 78. T. Vestenický, 90. M. Fábry, 90. Pindroch

Rozhodovali: Marhefka - Tomčík, D. Hrčka; 827 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Carrillo, Beskorovainyi, M. Vojtko - Casado - A. Diarra, I. Žofčák (84. Kountouriotis), S. Danko, P. Kolesár - Sulley (64. Tounkara)

FC: Pindroch - Charizopulos, Zgrablič, Niba, Ján Chovanec - Machovec, T. Kóňa - Gatarič, Bilovský, Sokovič - T. Vestenický (81. M. Fábry)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Mali sme síce viac šancí, ale keď nedáte gól, tak nemôžete vyhrať. Súhlasím s tvrdením, že remíza svedčí zápasu."

Ivan Galád, tréner FC Nitra: "V Michalovciach sme chceli vyhrať a odčiniť domácu prehru s Podbrezovou. Žiaľ, nepodarilo sa nám to. Napriek terénu, ktorý sťažoval hru domácim aj nám, sme videli taktický zápas, ktorému svedčí remíza."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 2. marca o 15.30 hod.: Ružomberok - Michalovce (21. kolo)

Sobota 9. marca o 14.00 hod.: Michalovce - Trenčín (22. kolo)

Foto: Róbert Andrejov