Bodom sme spečatili miesto v top šestke!

2019-03-02 17:42:25

Michalovská séria bez prehry pokračuje. Zemplínčania dokázali zabodovať aj v siedmom zápase po sebe, keď v rámci 21. kola Fortuna ligy v sobotu popoludní zaknihovali na trávniku piateho Ružomberka veľmi cennú remízu 0:0. Zároveň tak natiahli aj šnúru bez inkasovaného gólu, brankár Matúš Kira si čisté konto drží už 502 minút! Zverenci trénera Antona Šoltisa dokonca ziskom tohto bodu spečatili postup do nadstavbovej skupiny o titul!

Michalovčania vstúpili do zápasu aktívne a v celom prvom polčase boli domácim viac než vyrovnaným súperom. Už v 6. minúte to skúšal strelou spoza šestnástky Diarra, ale nenamieril medzi tri žrde. Oveľa nádejnejšie vyzeral michalovský útok o päť minút neskôr, po Vojtkovej prihrávke nebezpečne zakončil tesne vedľa Sulley. Zemplínčania nepúšťali Ružomberok do žiadnych vážnejších príležitostí, v 26. minúte sa do náznaku šance dostával Kostadinov, avšak Kira včasným vybehnutím hroziace nebezpečenstvo zažehnal. Potom mali domáci viac loptu na svojich kopačkách a viac sa hralo na michalovskej polovici ihriska, ale nič z miernej prevahy nevyťažili. Naopak, v nadstavenom čase znovu pohrozili žlto-modrí, strela Kolesára však Macíkovi nenarobila žiadne problémy.

V druhom dejstve sa už hral svižnejší futbal a diváci videli aj viac útokov na oboch stranách. Lepšie začali Liptáci, ktorých už v 47. minúte mohol poslať do vedenia Kružliak, ale jeho hlavičku po štandardke Kostadinova vyškriabal spod brvna výborný Kira. O tri minúty na to sa musel mať na pozore opäť, keď musel čeliť priamemu kopu Masla, s ktorým si hravo poradil. Po hodine hry prevzali iniciatívu Michalovčania a v 64. minúte po prieniku Rotu takmer skóroval Sulley, ale na loptu nedočiahol. V 77. minúte znovu pohrozili hostia, keď strieľaný center Vojtka k bližšej žrdi takmer prekvapil Macíka. V záverečnej desaťminútovke mali navrch domáci, ale vpredu nič nevymysleli. A tak ich v 90. minúte mohol potrestať po Vojtkovom centri Kolesár, ktorý však v čistej šanci sám pred Macíkom minul bránu...

MFK Ružomberok - MFK Zemplín Michalovce 0:0

ŽK: 78. T. Bobček - 43. Casado, 55. Špiriak, 71. Sulley

Rozhodovali: A. Somoláni - Vorel, Roszbeck; 1058 divákov

MFK: Macík - Čurma, J. Maslo, D. Kružliak, Urdinov – D. Takáč, Brenkus (21. Jonec) – Kostadinov, Gerec, Gal Andrezly – Tandir (68. T. Bobček)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Špiriak, Beskorovainyi, M. Vojtko - Casado - A. Diarra, Grič, S. Danko (68. Kountouriotis), P. Kolesár (90+. M. Trusa) - Sulley

Hlasy trénerov:

David Holoubek, tréner Ružomberka: "Chceli sme vyhrať, ale náš výkon, hlavne v prvom polčase, bol dosť slabý. Vypadli nám veľmi dôležití hráči kvôli kartám, alebo maródke. Tí, čo za nich nastúpili, si tak neverili, nie sú ani veľmi vyhraní. Dostali priestor, ale nepresvedčili. Som rád, že sme udržali nulu, ale to je jediné, z čoho mám pozitívny pocit. Zápas nebol veľmi pekný. Súper veľmi dobre bránil a my sme sa nedokázali presadiť."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Zápas môžem hodnotiť pozitívne. Prišli sme so zámerom vychádzať z dobre organizovane obrany, čo sa nám v prvom polčase aj darilo. Vzadu sme boli kompaktní, možno viac nebezpečenstva sme mohli predviesť v ofenzíve. Druhý polčas to už nebolo také kompaktné, súper sa dostával za náš chrbát, už sme nevedeli tak podržať loptu. Najväčšiu šancu sme mali my v závere. Prišli sme do Ružomberka minimálne po bod a s ním aj odchádzame."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 9. marca o 14.00 hod.: Michalovce - Trenčín (22. kolo FL)

Streda 13. marca o 17.00 hod.: Michalovce - Poprad (štvrťfinále SC)

 

Foto: Rudolf Maškurica