V divokom zápase postup do semifinále

2019-03-13 22:11:13

Michalovským futbalistom sa podarilo zopakovať najväčší pohárový úspech a po dvoch rokoch si znovu zahrajú v semifinále Slovenského pohára. V stredajšom vybičovanom štvrťfinálovom stretnutí Slovnaft Cupu na vlastnom trávniku zdolali východniarskeho rivala FK Poprad tesne 2:1, keď súperovu sieť napli Peter Kolesár a Stanislav Danko. Derby bolo poriadne nervózne, o čom svedčí až desať udelených žltých kariet a dve vylúčenia.

Lepší vstup do zápasu mal ambiciózny druholigista, ktorý sa favorita nezľakol a už po desiatich minútach hry mal výhodu pokutového kopu po tom, čo Beskorovainyi vo vlastnej šestnástke podrazil Slebodníka. Loptu si na biely bod postavil Horváth a penaltu bezpečne premenil - 0:1. Domáci mohli rýchlo vyrovnať, ale Dankovu tvrdú strelu v 13. minúte vyškriabal Knurovský spod brvna. Tesne pred uplynutím hry opäť pohrozili Podtatranci, keď Gallovičovu strelu k žrdi vyrazil pozorný Bieszczad. Z následného rohu sa lopta odrazila ku Zekuciovi, ktorý však z päťky vo veľkej šanci zakončil len do brankára. A tak platilo staré známe "nedáš-dostaneš". V 33. minúte po peknej akcii na pravej strane nabil Diarra Kolesárovi, ktorý prestrelil Knurovského - 1:1. Domáci po góle ožili, zatlačili súpera a už o štyri minúty skórovali opäť, keď agilný Diarra znovu vymyslel gólovú akciu, na konci ktorej bol Danko - 2:1. Aj záver polčasu patril Michalovčanom, ale z prevahy nič nevyťažili.

Po zmene strán sa hra vyrovnala, hostia viac mysleli na ofenzívu, keďže chceli minimálne vyrovnať. Do hry poslali Stanislava Šestáka a Erika Streňa, s ktorým sa na ihrisko vkradla aj nervozita. Po jeho niekoľkých zákrokoch či "debatách" s protihráčmi sa na trávniku priostrilo, výsledkom čoho boli viaceré strkanice či tvrdšie zákroky. Hra bola často kúskovaná a rozhodca mal čo robiť, aby hráčov udržal na uzde. Jediná veľká šanca druhého dejstva prišla v 66. minúte, keď po Pajerovom centri zakončoval z dobrej pozície Šesták, ale jeho pokus Bieszczad na dvakrát kryl. Michalovčania umne držali súpera na dištanc a do blízkosti svojej šestnástky ho púšťali len sporadicky. Hostia znovu pohrozili až v 90. minúte, kedy hlavičku Horvátha chytil Bieszczad. V tom čase však už na ihrisku kulminovali emócie a nervozita. Domáci už hrali bez vylúčeného Carrilla, za ktorým sa v nadstavenom čase pobral aj Tounkara, ktorý uvidel dve žlté karty v priebehu dvoch minút. Po záverečnom hvizde bolo na trávniku ešte dusnejšie, nechýbalo veľa a Podtatranci by inzultovali rozhodcu...

MFK Zemplín Michalovce - FK Poprad 2:1 (2:1)

do semifinále SC postúpil MFK Zemplín

Góly: 33. P. Kolesár, 37. S. Danko - 11. L. Horváth (11 m)

ŽK: 36. I. Žofčák, 53. M. Vojtko, 56. Beskorovainyi, 62. Zakharkiv, 89. Tounkara, 90. Bieszczad - 16. Zekucia, 28. Jančo, 62. Streňo, 62. L. Horváth

ČK: 90. Carrillo, 90+. Tounkara (obaja Michalovce)

Rozhodovali: Horváth - P. Bednár, Hrmo; 661 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Rota, Carrillo, Beskorovainyi, M. Vojtko - Casado - A. Diarra (76. Kountouriotis), I. Žofčák, S. Danko (87. M. Trusa), P. Kolesár - Zakharkiv (76. Tounkara)

FK: J. Malec - P. Maslo, Luberda, L. Horváth, Zekucia – Gallovič - Kukoľ, Pajer, Jančo (77. Zošák), Acosta (46. Streňo) - Slebodník (46. Šesták)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Cieľ postúpiť sme splnili. Som hrdý na mojich hráčov a zároveň som rád, že zvládli ťažký zápas. Súper vyrukoval s agresívnou hrou, ktorá nám robila problémy. Súhlasím s tvrdením, že v druhom polčase sa viac nehralo ako hralo."

Marek Petruš, tréner FK Poprad: "Vyjadrím sa iba k zápasu, nie k jeho záveru. Síce sme sa ujali vedenia, ale domáci ešte v prvom polčase otočili skóre, keď sa prejavila ich kvalita v krídelných priestoroch. Inkasovali sme v podstate dva identické góly, ktoré rozhodli. Gratulujem Michalovciam k postupu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 16. marca o 17.00 hod.: Žilina – Michalovce (1. kolo nadstavby FL)

Sobota 30. marca o 17.00 hod.: Michalovce – Sereď (2. kolo)

Sobota 6. apríla o 17.00 hod.: Slovan Bratislava – Michalovce (3. kolo)

Foto: Róbert Andrejov

Videozostrih: https://youtu.be/3ZjjzAhVmxU Tlačová beseda po zápase: https://youtu.be/rbHJ6nn1fMc