Kavka bol už jednou nohou vo Švédsku

2019-03-21 08:50:53

Už aj posledný z hráčov, ktorí v zime opustili káder prvoligového MFK Zemplín Michalovce, si našiel nové pôsobisko. Po tom, čo zhruba pred mesiacom zamieril do Banskej Bystrice Blažej Vaščák, sa v týchto dňoch na spolupráci s Lokomotívou Košice dohodol Peter Kavka. Obaja futbalisti teda budú účinkovať v našej druhej najvyššej súťaži a obaja v tímoch namočených v bojoch o záchranu. Zaujímavé je, že na budúci utorok si v dohrávanom dueli zmerajú sily na Štiavničkách práve Dukla s Lokomotívou. Či však k súboju bývalých spoluhráčov zo Zemplína aj dôjde, je otázne, pretože Kavka sa do tréningového procesu košického klubu zapojí len deň pred zápasom.

Tešil sa, že si vyskúša niečo nové

Po konci v Michalovciach, kde strávil dva roky, preferoval rodák z Košíc odchod za hranice. Keďže žiadne angažmán vonku mu nevyšlo, tľapol si s tradičným druholigistom, ktorý svoje domáce zápasy hráva v Družstevnej pri Hornáde. „Odkedy som vedel, že v MFK Zemplín pokračovať nebudem, bol som v kontakte s Vladom Zvarom, ktorý sa v zime stal novým generálnym manažérom Lokomotívy. Po tom, čo sa mi nepodaril odchod do zahraničia, dohodli sme sa na spolupráci do konca aktuálnej sezóny,“ povedal na margo svojho príchodu k modro-bielym 28-ročný Kavka. Veľa však nechýbalo a skúsený stopér už mohol teraz zarezávať na severe Európy, kde mal odcestovať pred dvoma týždňami. „Bol som už pobalený, aj letenku som mal kúpenú. Deň pred odletom som si ešte šiel individuálne zatrénovať a nanešťastie som si natiahol sval. Veľmi som sa tešil, že si vyskúšam niečo nové, ale stalo sa, čo sa stalo, a z odchodu do Švédska nebolo nič. Bol som z toho smutný, ale taký je život,“ uviedol Kavka. Meno klubu, v ktorom mal zakotviť, nám prezradiť nechcel, ale išlo o tím z prvej švédskej ligy.

Nevie, či by zvládol súboje v prvej lige

Okrem Škandinávie sa mu črtalo angažmán aj v maďarskom Diósgyőri, kde dokonca absolvoval niekoľkodňovú skúšku. „Áno, v hre bolo aj Maďarsko, ale neviem povedať, či by som zvládol zápasy tamojšej najvyššej súťaže. Koleno, ktorého zranenie sa pretiahlo dlhšie ako som predpokladal, už síce ako-tak držalo, avšak po hernej stránke to nebolo ono,“ konštatoval odchovanec MFK Košice. „Kava“ sa už aktuálne sústredí na pôsobenie v drese Lokomotívy, ktorej chce pomôcť k záchrane v druhej lige. „Verím, že zdravotne už budem v poriadku. Bol som sa pozrieť na chlapcov v súboji proti Prešovu, v ktorom sa im podarilo získať dôležité tri body. Hrali v ňom ako tím a podali dobrý výkon. Myslím si, že je v silách tohto tímu udržať si druholigovú príslušnosť.“ Ak by nekompromisný obranca neodišiel z Michaloviec, hral by v prvej lige v skupine o titul, namiesto toho ho čakajú boje o záchranu v druhej. „Trošku to mrzí, ale čo narobím. Tak to vo futbale chodí. A poviem úprimne, neviem, či by som sa momentálne cítil na náročné duely v hornej šestke. Je otázne, ako by som ich zvládal, keďže z hľadiska pripravenosti nie som na tom ešte úplne najlepšie,“ dodal Kavka.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov