Mladší dorastenci s jedným bodom

2015-08-23 12:00:00

Postarali sa oň hráči tímu U17, ktorí remizovali v Trenčíne 1:1. Družstvo U16 pod hradom Matúša Čáka prehrali 0:2.

V piatok popoludní nastúpili na súboje 3. kola Dôvera I. ligy U17 a U16 mladší dorastenci MFK Zemplín Michalovce. Predstavili sa pod hradom Matúša Čáka v Trenčíne, odkiaľ si priviezli jeden bod. Získal ho celok U17, ktorý remizoval s domácim AS 1:1 (1:1). Družstvo U16 na trenčianskej pôde prehralo 0:2 (0:0).

U17

Tréner Peter Košuda: "Do zápasu sme išli so zámerom eliminovať kvalitnú krídelnú hru Trenčína a naopak, využiť slabšie miesta v jeho defenzíve. Naše zámery narušila už piata minúta, keď po odrazenej lopte spoza pokutového územia domáci hráč trafil hornú konštrukciu Majerníkovej brány a lopta padla na bránkovú čiaru. Na prekvapenie všetkých však rozhodca na pokyn svojho asistenta uznal gól. Do duelu sme sa vrátili v 13. minúte, keď individuálnu akciu Vaška zakončil Fedor a vyrovnal. Tak ako výsledok, aj ďalší priebeh súboja bol vyrovnaný, aj keď držanie lopty bolo na strane Trenčína. V tomto zápase by som chcel vyzdvihnúť celý kolektív."

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:1)

Góly: 5. Ambrož - 13. M. Fedor

MFK ZEMPLÍN: T. Majerník - M. Ebský, P. Novák, D. Špak, Vojtovič - Gužiňák - M. Fedor (72. O. Paluba), Saxa, Princz (61. Hospodár), M. Vaško (75. D. Vasiľ) - Polačko (80. Lašík)

U16

Asistent trénera Jaroslav Dargaj: "V prvom polčase sme prevažne iba bránili, v držaní lopty mali prevahu Trenčania, kombinačne aj technicky boli na tom lepšie. My sme hrozili len sporadicky, ubránili sme šance domácich, niečo sme mali aj my, ale gól nepadol. V druhom polčase sa hra viac vyrovnala, na krátko sme dokonca aj prebrali iniciatívu a mohli sme aj skórovať, no našu strelu zblokoval domáci hráč pred bránou. Prvý gól sme dostali asi desať minút pred koncom po presnej strele domáceho hráča a druhý v úplnom závere, keď sme zahrávali roh, hrali sme vabank, keď všetci naši hráči boli v šestnástke súpera, a z brejku sme inkasovali. Podali sme lepší výkon ako v Bardejove, na chlapcov nemám ťažké srdce, bojovali a snažili sa. Trenčín bol však lepší, kvalita sa ukázala."

AS Trenčín - MFK Zemplín Michalovce 2:0 (0:0)

Góly: 69. Pišoja, 79. Kadák

MFK ZEMPLÍN: M. Gutič - Pandoščák, Leňo, K. Marcin, Vojtko - A. Drahokoupil (41. M. Baran), J. Vasiľ (69. Štrompf) - P. Košuda, M. Dzurjo, Džupin (60. Trusa) - Holovka (54. Sidor)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 29. augusta o 11.00/13.15 hod.: Michalovce - VSS Košice (4. kolo)

Streda 2. septembra o 14.00/16.15 hod.: Banská Bystrica - Michalovce (5. kolo)

Utorok 8. septembra o 14.00/16.15 hod.: Michalovce - Trnava (dohrávka 2. kola)