So Sereďou dvojgólové víťazstvo

2019-03-30 19:53:54

Michalovskí futbalisti dosiahli jubilejné desiate víťazstvo v aktuálnej prvoligovej sezóne. Na vlastnom trávniku si v rámci 2. kola nadstavbovej časti v skupine o titul poradili s nováčikom zo Serede 2:0. Oba presné zásahy zaznamenali už v úvodnom dejstve hry, keď do čierneho trafili Igor Žofčák a Yuri Zakharkiv. Žlto-modrí si upevnili piatu priečku v tabuľke a znížili odstup na štvrtý Ružomberok na tri body.

Michalovčania v prvom polčase jasne prevýšili svojho súpera a už v 6. minúte sa mohli radovať z otváracieho gólu, avšak po Vojtkovom centri hlavičku Trusu skvele na dvakrát zneškodnil brankár Penksa. O jedenásť minút však už domáce tribúny rozjasal kapitán Žofčák, ktorý zužitkoval výbornú prihrávku od Rotu a krížnou strelou prekonal hosťujúceho gólmana - 1:0. V 24. minúte sa ocitol vo veľkej šanci Zakharkiv, ale z dobrej pozície napálil loptu len do Penksu. Hostia prvýkrát vážnejšie pohrozili o tri minúty nato, Lačný z priameho kopu pekne obstrelil múr, ale lopta skončila len na bočnej sieti. Päť minút pred prestávkou prišiel druhý gólový moment domácich, k odrazenej lopte sa v päťke dostal osamotený Zakharkiv a bez problémov prekonal Penksu - 2:0.

Po zmene strán nováčik zvýšil aktivitu, hra sa viac vyrovnala, avšak dlho sa hralo iba medzi šestnástkami a ani jedno z mužstiev si vážnejšiu príležitosť nevypracovalo. Až v záverečnej štvrťhodine hostia výraznejšie pohrozili. V 76. minúte Kuzma našiel nabiehajúceho Lačného, ktorého krížna strela z prvej len tesne minula Kirovu svätyňu. O tri minúty sa už Sereďčania radovali, po rohu krásnou strelou skóroval striedajúci Lukáčik, avšak gól napokon pre ofsajd uznaný nebol. Hostia neskladali zbrane, snažili sa s výsledkom ešte niečo urobiť a v 86. minúte po štandardke Susa hlavičkou Menich tesne vedľa. V samom závere mohol ešte víťazstvo domácich prikrášliť Sulley, ale jeho strelu v poslednej chvíli zblokoval na roh Lukáčik.

MFK Zemplín Michalovce - ŠKF iClinic Sereď 2:0 (2:0)

Góly: 17. I. Žofčák, 40. Zakharkiv

ŽK: 29. Casado, 85. P. Kolesár, 90+. S. Danko - 38. Iván, 63. Kenroy, 66. M. Kuzma, 68. Baez, 85. Sus

ČK: 89. Sus (Sereď)

Rozhodovali: P. Hrčka - Borsányi, Vitko; 1183 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Grič, Beskorovainyi, M. Vojtko - Casado - A. Diarra, I. Žofčák (61. S. Danko), M. Trusa, Kountourioris (61. P. Kolesár) - Zakharkiv (76. Sulley)

ŠKF ICLINIC: P. Penksa – Sus, Djiby Ba, Menich, T. Hučko – Adekuoroye (61. K. Lukáčik), Baez, Pankaričan (46. Kenroy) – Iván (71. Špehar), M. Kuzma, Lačný

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Chceli sme hrať aktívne a myslím si, že sme do zápasu dobre vstúpili. V prvom polčase sme mohli pridať aj ďalšie góly, keby sme pri riešení situácií v útočnej fáze mali viac pokoja. V druhom polčase sme si to už postrážili, hrali sme takticky. Myslím si, že je to naše zaslúžené víťazstvo. Chceli sme vyhrať, podarilo sa nám to a už myslíme na Slovenský pohár."

Karel Stromšík, tréner ŠKF iClinic Sereď: "V prvom polčase sme veľa kazili, mali sme veľa nepresností s loptou a chýbala nám aj agresivita. To bola voda na mlyn domácich. Z toho aj pramenili dva inkasované góly. V druhom polčase to už bolo lepšie, vychádzali nám prihrávky a aj sme si vytvorili nejaké šance."

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 2. apríla o 17.00 hod.: Žilina - Michalovce (1. zápas semifinále SC)

Nedeľa 7. apríla o 15.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (3. kolo nadstavby FL)

Sobota 13. apríla o 15.30 hod.: Ružomberok - Michalovce (4. kolo nadstavby FL)

 

Foto: Róbert Andrejov