Domáca prehra rozdielom triedy

2015-08-22 12:00:00

PRIDANÁ FOTOGALÉRIA. Michalovčania podľahli Dunajskej Strede na vlastnom trávniku 0:3, súper mohol zvíťaziť aj vyšším rozdielom.

Michalovskí futbalisti zaznamenali druhú domácu porážku v tejto sezóne. Prvoligový nováčik podľahol pred parádnou vyše štvortisícovou návštevou v sobotu večer v súboji 6. kola súťaže Dunajskej Strede rozdielom triedy 0:3 (0:1) a zošmykli sa na poslednú priečku tabuľky.

Úvodné minúty zápasu boli obojstranne opatrné, hralo sa zväčša iba medzi šestnástkami. Zaujali iba priame kopy Pačindu a Danka, po ktorých však nezapršalo. S pribúdajúcimi minútami začal mať hosťujúci celok navrch, opäť skúšal strelecké šťastie Pačinda, ale odrazenú loptu poslal vysoko nad. V 27. minúte pohrozili Michalovčania, ktorí podnikli rýchlu kontru: útok potiahol do šestnástky Nworah, dával prihrávku pred bránu, kde pred Kuncom a Dankom výborne zasiahol kapitán DAC Straka. O dve minúty nato boli hostia veľmi blízko k otváraciemu gólu, keď sa po rohu Pačindu dostal k zakončeniu Michalík, ktorého strela z prvej opečiatkovala brvno domácej brány. V 34. minúte prvýkrát v zápase namierili medzi tri žrde aj Zemplínčania, Kuncovu prízemnú strelu bez problémov chytil Tujvel. O tri minúty nato sa podarilo mužstvu zo Žitného ostrova skórovať: po prihrávke Pačindu na Szarku zaváhali obaja domáci stopéri a útočník DAC zoči-voči Raškovi nezaváhal - 0:1.


Dunajskostredčania boli lepším tímom a do druhého polčasu vstúpili aktívne, keď hneď na jeho začiatku zahrávali tri rohové kopy za sebou. V 49. minúte nedočiahol na Pačindov prízemný center aktívny Szarka. Krátko po hodine hry prišla druhá gólová radosť hostí. Szarkovu bombu ešte Raška zneškodnil, odrazenej lopty sa aj vďaka pošmyknutiu Šimčáka zmocnil Sarr a presnou strelou k žrdi upravil na 0:2. V týchto fázach hry mala Dunajská Streda jasne navrch, žlto-modrí vzadu "horeli" a štvrťhodinu pred koncom zatĺkol tretí klinec do ich rakvy Ľupták, ktorý na dvakrát prekonal michalovského Rašku - 0:3. S domácimi to vyzeralo zle-nedobre, blízko k ďalšiemu gólu bol Szarka, no bránu minul. "Šturmovci" sa v závere ešte snažili aspoň zmierniť prehru, najprv v 81. minúte Mensah po individuálnej akcii vystrelil tesne vedľa a o päť minút neskôr Nworah vo veľkej šancu zakončil slabo a Tujvel bez problémov loptu chytil. V predposlednej minúte ešte Szarka vystrelil tesne vedľa.


MFK Zemplín Michalovce - FK DAC 1904 Dunajská Streda 0:3 (0:1)

Góly: 37. Szarka, 63. Sarr, 75. B. Ľupták

ŽK: 54. D. Kunca - 15. Ljubičič, 44. Štepanovský

Rozhodoval: Pavlík - 4 225 divákov

MFK ZEMPLÍN: Raška - M. Koscelník, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič (57. Morlacchi) - D. Kunca, Turík, S. Danko (76. Perez), M. Regáli (68. Mensah) - Nworah

FK DAC 1904: Tujvel – Štepanovský, Ľ. Michalík, Kwin, J. Brašeň – Sarr (81. Polievka), Ljubičič, G. Straka, Pačinda (88. R. Černák) – B. Ľupták – Szarka (89. P. Jurčo)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 29. augusta o 19.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (7. kolo)

Utorok 1. septembra o 16.30 hod.: Teplička nad Váhom - Michalovce (3. kolo Slovnaft Cupu, hrá sa vo Varíne)

Sobota 12. septembra o 19.00 hod.: Michalovce - Senica (8. kolo)