Nové Tehelné pole uchvátilo aj žlto-modrých

2019-04-10 17:42:48

Pred piatimi týždňami bol oficiálne otvorený najmodernejší futbalový stánok na Slovensku. Novučičké Tehelné pole v Bratislave začiatkom marca začali naplno využívať futbalisti tamojšieho Slovana, najslávnejšieho klubu v našej krajine. Krátko po jeho dokončení mali tú česť vybehnúť na trávnik štadióna s kapacitou 22 500 divákov aj hráči Michaloviec, pre ktorých bol tento moment jednou z odmien za postup do nadstavbovej časti o titul. Aj keď sa im v našom hlavnom meste v nedeľňajšom súboji proti suverénnemu lídrovi Fortuna ligy výsledkovo prekvapiť nepodarilo, hrou príjemne potešili a zápas na Národnom futbalovom štadióne si do sýtosti užili.

Na väčšom štadióne ešte nehrali

„Chytalo sa mi dobre, štadión je prekrásny. Bola aj výborná atmosféra, len škoda toho výsledku... Myslím si však, že sme nepodali najhorší výkon a boli sme celkom aktívni, ale v závere rozhodli skúsenosti domácich,“ povedal brankár MFK Zemplín Matúš Kira. Na štadióne s takou kapacitou chytal vôbec prvýkrát. „A dúfam, že nie naposledy,“ s úsmevom dodal. Aj pre mladučkého obrancu Matúša Vojtka to bol doposiaľ najväčší zážitok v jeho rozbiehajúcej sa kariére. „Keď som vybiehal na trávnik a rozhliadol sa po tribúnach, trošku mnou zamávala tréma, ale nebolo to nič hrozné. Rýchlo som to hodil za hlavu a hralo sa mi veľmi dobre. Slovenská liga si zaslúži takéto zápasy a divácke návštevy. Tehelné pole už spĺňa prísne európske kritériá a je dobré, že u nás máme ďalší špičkový stánok. Dúfam, že ich bude pribúdať,“ nadchýnal sa 18-ročný mládežnícky reprezentant Slovenska.

Šoltis prišiel o hlas

V ohlušujúcej atmosfére dostali zabrať aj hlasivky kormidelníka východniarskeho celku Antona Šoltisa. „Stratil som hlas, musel som totiž intenzívnejšie kričať než býva zvykom,“ zasmial sa rodený Košičan. „Takéto zápasy našich chlapcov posúvajú dopredu, bodaj by sme také hrali častejšie. V obrovskom hluku nepočujú vlastného slova, nieto čo im kričia spoluhráči, a preto sa musia spoľahnúť sami na seba. Kiež by bolo na Slovensku viac takých štadiónov. Takáto atmosféra robí futbal futbalom. Hráčov vyburcuje ešte k lepšiemu výkonu a dajú do toho viac emócií,“ konštatoval Šoltis. Michalovčania boli iba tretím tímom, ktorý na novom štadióne vyzval slovanistov. Keď tam v ligovej premiére nedávno nastúpili hráči trnavského Spartaka, po zápase sa sťažovali na to, že v sprchách im tiekla iba studená voda. Nenatrafili na rovnaký problém aj Michalovčania? „Nie, my sme už mali všetko v poriadku. V útrobách štadióna však ešte nebolo všetko dokončené, ale keď sa urobia posledné úpravy, bude ten stánok vskutku nádherný,“ uviedol Kira.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov