Recept na Ružomberok sme opäť nenašli

2019-04-15 08:41:13

Ani do tretice sa futbalistom Michaloviec v nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul na súperovom trávniku nepodarilo zabodovať. Zemplínčania tentoraz vyšli bodovo naprázdno v Ružomberku, kde držali remízový stav až do 76. minúty, kedy im rozhodujúci úder zasadil domáci útočník Štefan Gerec. Podobne ako v predošlých súbojoch v Žiline a na Slovane sa opäť predviedli v dobrom svetle a opäť si vyslúžili uznanie od súperovho trénera. "Musím povedať, že Michalovce sa mi celkove páčia. Je to dobrý a zaujímavý tím," pochválil žlto-modrých český kouč v službách Ružomberka David Holoubek. Avšak čo z toho, keď znovu schádzali z ihriska so sklonenými hlavami...

V druhom polčase nehrali dobre

Hlavne v úvodnom dejstve predviedli Michalovčania sympatický výkon a boli futbalovejším tímom. Vypracovali si aj viac gólových príležitostí, avšak ani jednu z nich premeniť nedokázali. Blízko ku gólu boli predovšetkým P. Kolesár, Casado či Tounkara. "Prvý polčas ešte z našej strany spĺňal prísnejšie kritéria, ale chýbala mi tam väčšia agresivita, nasadenie a voľa ísť za gólom. Po zmene strán bol už náš výkon slabší. Prehrávali sme súboje, zle sme zatvárali priestory a najmä pohyb vpredu nebol taký, ako si predstavujeme. Celkovo sme však nepodali optimálny výkon," skonštatoval lodivod MFK Zemplín Anton Šoltis, podľa ktorého by zápasu viac svedčala remíza. "Škoda toho jediného inkasovaného gólu. Súper potrestal našu menšiu chybičku a vo zvyšných minútach si vedenie bez problémov postrážil."

Premiéra Petra, návrat Turíka

Šoltis pod Čebraťom poriadne premiešal zostavu, keď šetril viacerých hráčov na stredajšie dôležité odvetné semifinále pohára so Žilinou. Na lavičke zostali Danko, Sulley, Rota či Vojtko, chýbal aj kapitán Žofčák. Fortunaligovú premiéru si odkrútil mladík Petro, šancu dostali aj ďalší menej vyťažovaní hráči ako M. Kolesár, Zacharkiv či Tounkara a prvýkrát po zranení zasiahol do zápasového diania aj Turík. "Na ihrisku sa objavili aj chlapci, ktorí dlho nehrali a nebolo to pre nich ľahké. Musím však povedať, že lepšie výkony som očakával od tých hráčov, ktorí nastupujú pravidelne. Mali by už vedieť zobrať zodpovednosť na seba. Z toho mám zmiešané pocity." Mužstvo z metropoly Zemplína tak Liptákov nedokázalo na ligovej úrovni zdolať ani na dvanásty pokus (šesťkrát mu podľahli a šesťkrát remizovali). "Noo, Ružomberok so Slovanom sú tímy, proti ktorým nám to nejde... Keby sme v prvom polčase sobotňajšieho duelu lepšie zvládli finálnu fázu a ujali sa vedenia, možno by sme konečne Liptákov porazili. Na keby sa však nehrá, gól dal súper, a tak bol znovu úspešnejší," zakončil Šoltis.

Zdroj: denník Korzár

Foto: Rudolf Maškurica