Čaká nás najdôležitejší zápas sezóny

2019-04-17 09:46:53

V utorok večer sme spoznali prvého finalistu Slovnaft Cupu. Stali sa ním futbalisti FC Spartak Trnava, ktorí po domácom víťazstve 1:0 uhrali v odvete na Záhorí postupovú remízu 0:0. O druhom finalistovi Slovenského pohára sa rozhodne na východe Slovenska.

Domáci hráči Michaloviec dosiahli pred dvoma týždňami pod Dubňom veľmi nádejný nerozhodný výsledok 1:1, a tak pred stredajšou odvetou na Zemplíne (hrá sa od 17.00 h) majú lepšie rozohrané karty - na historickú účasť vo finále im stačí aj bezgólová remíza. Tréner Anton Šoltis vo víkendovom neúspešnom ligovom súboji v Ružomberku (0:1) premiešal so zostavou, na lavičke zostali Danko, Sulley, Rota, chýbal aj kapitán Igor Žofčák.

"Celkovo sme nepodali optimálny výkon. Chýbala mi väčšia agresivita, nasadenie a voľa ísť za gólom. Prehrávali sme súboje, zle sme zatvárali priestory a najmä pohyb vpredu nebol taký, ako si predstavujeme. Na ihrisku sa objavili aj chlapci, ktorí dlho nehrali a nebolo to pre nich ľahké. Musím však povedať, že lepšie výkony som očakával od tých hráčov, ktorí nastupujú pravidelne. Mali by už vedieť zobrať zodpovednosť na seba. Z toho mám zmiešané pocity," uviedol pre denník Korzár kouč michalovského mužstva, ktorý však verí, že v pohári sa jeho zverenci aj vďaka domácemu prostrediu dostanú do finále: "V prvom dueli v Žiline sa nám podarilo naplniť náš zámer. V stredajšej odvete máme veľkú šancu a určite sa pobijeme o finále. Odvetu môže ovplyvniť aj to, že sa nebude hrať na umelej tráve ako v Žiline, ale na prírodnej."

Futbalisti Žiliny v nedeľňajšom popoludňajšom domácom ligovom dueli podľahli hráčom Slovana Bratislava 0:3 a "zablahoželali belasým" k zisku majstrovského titulu. "Verím, že aj táto prehra nás môže posunúť. Všetci sme boli po nej smutní, ale ak to zoberieme ako dobrú skúsenosť, môžeme to zúročiť už v stredu proti Michalovciam v dôležitom semifinále pohárovej súťaže Slovnaft Cup," skonštatoval tréner MŠK Žilina Jaroslav Kentoš. Asistent tréner MŠK Tibor Goljan pred odvetou na Zemplíne skonštatoval: "Pred dvoma týždňami sme si doma predstavovali iný výsledok, nechceli sme inkasovať gól. Za nami je však iba prvý polčas semifinále. Remíza 1:1 nie je zlý výsledok, neprehrali sme. Myslím si, že máme kvalitu na to, aby sme v Michalovciach vyhrali a postúpili. Spravíme pre to všetko."

Foto: Róbert Andrejov