Odveta nám nevyšla, v pohári končíme

2019-04-17 20:00:24

Historický prienik do finále Slovnaft Cupu sa michalovským futbalistom nepodaril. Po tom, čo Zemplínčania remizovali v úvodnom semifinále na trávniku Žiliny 1:1, prehrali v domácej odvete s mužstvom spod Dubňa 0:2 a ich účinkovanie v 50. ročníku Slovenského pohára sa skončilo. Vo finále, ktoré sa uskutoční 1. mája na nitrianskom štadióne, si tak sily zmerajú Žilina s Trnavou.

Michalovčania sa raketovo mohli dostať do vedenia, ale v 3. minúte zblokovala hlavičku Sulleyho obranca hostí. V ďalšom priebehu hry boli futbalovejším a lepším tímom hostia. Prvýkrát pohrozili v 8. minúte, keď Anang poslal prízemný center do domácej šestnástky, Boženík loptu prepustil medzi nohami a Mihalík vystrelil len do stredu brány. O desať minút neskôr už mohli byť 0:1, avšak po Mihalíkovej prihrávke zakončil Boženík na prvej žrdi tesne vedľa. Domáci sa spoliehali na rýchle brejky a jeden im v 30. minúte takmer aj vyšiel. Loptu do "ohňa" poslal Kolesár a po Žofčákovom zakončení už diváci dvíhali ruky nad hlavu, no kapitán žlto-modrých rozvlnil iba vonkajšiu sieť. O sedem minút spálili veľkú šancu aj hostia, Boženík sa po zaváhaní domácej obrany dostal až pred Bieszczada, ktorý však vytiahol výborný zákrok. V posledných sekundách prvého dejstva ešte poľského gólmana ohrozil Káčer, s jeho strelou k pravej žrdi si Bieszczad poradil.

Žilinčania mali výborný vstup do druhého dejstva. Už v 48. minúte po centri Tomiča neubránili domáci vo vlastnej šestnástke Boženíka, ktorý zblízka nedal Bieszczadovi šancu - 0:1. Po inkasovanom góle sa Zemplínčania začali viac tlačiť do ofenzívy, ale výraznejšiu šancu si nevypracovali. Naopak, v 61. minúte opäť pohrozili hostia, štipľavá strela Tomiča poriadne vyprášila Bieszczadove rukavice. Čo sa nepodarilo Tomičovi, vyšlo o štyri minúty potom Slukovi, ktorý spoza šestnástky po vydarenej strele trafil presne k ľavej žrdi - 0:2. Po tomto zásahu už Žilinčania bez problémov kontrolovali dianie hry na ihrisku. "Šoltisovci" chceli ešte zdramatizovať stretnutie a vsietiť aspoň kontaktný gól, Volešáka však vážnejšie neohrozili. Triumf "šošonov" mohol ešte prikrášliť v 84. minúte aktívny Tomič, ktorého krásna strela opečiatkovala žrď.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 0:2 (0:0)

prvý zápas 1:1, do finále SC postúpil MŠK

Góly: 48. Boženík, 65. Sluka

ŽK: 76. Beskorovainyi - 56. Boženík, 87. Diaz, 90+. Sluka

Rozhodovali: Smolák - T. Somoláni, D. Hrčka; 2512 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - Rota, Carrillo, Beskorovainyi, M. Vojtko - Casado (69. Kountouriotis) - M. Trusa (54. A. Diarra), I. Žofčák, S. Danko (78. Hovhannisyan), P. Kolesár - Sulley

MŠK: Volešák - Anang, Kaša, Minárik, Sluka - Káčer, Diaz, Škvarka (74. Králik) - Tomič, Boženík (85. F. Balaj), J. Mihalík (80. Vallo)

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Do zápasu sme chceli vstúpiť aktívne a to sa nám aj podarilo. Vytvorili sme si tri čisté príležitosti, žiaľ, nepremenili sme ich. Keby sme v nich boli úspešní, zápas by sa vyvíjal inak. Súper v prvom polčase hrozil iba zo štandardiek. V druhom nás zaskočil inkasovaný gól, nevedeli sme na to zareagovať. Potom to už z našej strany bolo kŕčovité, nedarilo sa nám dostať do zakončenia. Súpera sme už potom nedokázali prekvapiť, umne to zavrel v defenzíve."

Tibor Gojlan, asistent trénera MŠK Žilina: "Bol to veľmi dobrý zápas, ktorý sa divákom musel páčiť. Zásluhu na tom mali oba tímy. Pre nás bolo dôležité, že sme v prvom polčase ustáli veľké šance domácich, najmä Sulleya a Žofčáka. Náš gól v úvode druhého polčasu zaskočil domácich. Po góle na 2:0 sa už prakticky rozhodlo. Sme šťastní za postup do finále."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 20. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (5. kolo nadstavby FL)

Sobota 27. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Žilina (6. kolo nadstavby FL)

Sobota 4. mája o 17.00 hod.: Sereď - Michalovce (7. kolo nadstavby FL)

Foto: Róbert Andrejov