Na Dunajskú Stredu sme doma nestačili

2019-04-20 18:25:53

Michalovskí futbalisti zaznamenali druhú domácu prehru v priebehu štyroch dní. Po Žiline nestačili pred vlastnými priaznivcami ani na Dunajskú Stredu, ktorej podľahli 0:2, keď opäť inkasovali oba góly v druhom dejstve hry.

Po pohárovom neúspechu tréner Anton Šoltis opäť poriadne premiešal zostavu a jeho zverenci statočne vzdorovali favoritovi. Ten síce už v 3. minúte pohrozil po strele M. Vidu, ale gól z toho nebol. O sedem minút neskôr prišla prvá veľká šanca domácich, Beskorovainyi nakopol dlhú loptu na Zakharkiva, ktorý ju predĺžil na Žofčáka a jeho strela z prvej skončila na pravej žrdi Jedličkovej brány. V 16. minúte mal michalovský kapitán ďalšiu veľkú šancu na skórovanie: Pekne si nabehol na pas Petra a krížnou strelou tesne minul bránu. Tretia dobrá príležitosť žlto-modrých prišla v 29. minúte, Kountouriotis vystrelil spoza šestnástky a jeho pokus s námahou vytlačil Jedlička na roh. Domáci zdatne vzdorovali DAC a v 35. minúte znovu takmer rozjasali tribúny, keď parádne kopnutý priamy kop Žofčáka vyškriabal zo šibenice gólman hostí.

Po zmene strán sa už prejavila väčšia kvalita hosťujúceho celku, ktorý si vytvoril aj prevahu a v 57. minúte otvoril skóre. Priamy kop zahrával Davis a panamský reprezentant ľavačkou aj s výdatnou podporou múru s veľkým šťastím prekonal Kiru - 0:1. Hostia po tomto momente kontrolovali priebeh hry a v 78. minúte sa dočkali druhého gólu. Ronan našiel na opačnej strane ihriska osamoteného K. Vidu, ktorý svoj únik zakončil strelou k bližšej žrdi - 0:2. Michalovčania sa potom ešte snažili niečo s výsledkom urobiť, ale vpredu nedokázali nič vymyslieť. Naopak, v 88. minúte ešte pohrozil Ronan, ale jeho strela k vzdialenejšej žrdi skončila tesne vedľa. O minútu nato musel byť v strehu Jedlička, avšak s hlavičkou striedajúceho Tounkaru nemal vážnejšie problémy.

MFK Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 0:2 (0:0)

Góly: 57. Davis, 78. K. Vida

ŽK: 55. D. Petro, 82. Špiriak, 86. Tounkara, 86. Rota - 85. M. Vida

Rozhodovali: Marhefka - Vorel, Bobko; 1954 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Špiriak, Carrillo, Beskorovainyi - Grič - Rota, I. Žofčák, Kountouriotis (72. A. Diarra), Turík (64. S. Danko), D. Petro - Zakharkiv (65. Tounkara)

FC DAC 1904: Jedlička - Koštrna, Huk, S. Kone, Davis (62. Šatka) – Ronan, M. Vida, Kalmár - Čmelík (70. M. Bednár), Divkovič (83. Herc), K. Vida

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Prvý polčas bol z našej strany výborný, chýbalo nám však trošku šťastia na otvorenie skóre. Keby sme z tých štyroch šancí jednu premenili, zápas by sa vyvíjal inak. Prvý gól súpera bol o šťastí. Nám futbal opäť ukazuje druhú tvár, opäť sa trápime v koncovke. Verím, že to v ďalších zápasoch zlomíme."

Peter Hyballa, tréner Dunajskej Stredy: "Nebol to z našej strany najlepší zápas ani najideálnejší výkon, som však veľmi rád, že sme získali tieto tri dôležité body. Súperovi chcem zložiť poklonu, v prvom polčase hral fakt dobre. Ja som bol cez prestávku dosť agresívny, trošku sme zmenili taktiku. Chceli sme, aby sa krídla do ofenzívy zapojili viac. Pri prvom góle sme mali šťastie, druhý bola parádna brejková akcia."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 27. apríla o 17.00 hod.: Michalovce - Žilina (6. kolo nadstavby)

Sobota 4. mája o 17.00 hod.: Sereď - Michalovce (7. kolo nadstavby, v Nitre)

Sobota 11. mája o 17.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (8. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov